Újabb sikerek Albenában

Bulgáriában zajlik a serdülő ökölvívók Európa bajnoksága. A magyar csapat az első napon is szépen szerepelt, hiszen háromból két győzelem lett a mérleg. A második napon hét magyar is ringbe lépett a siker reményével.

41.5 kg-ban Váry Tamás volt, aki nyitotta a versenyzők sorát. Ellenfele az örmény Tumanyan Sargis volt itt. Váry fiatal kora ellenére, nagyon érett ökölvívást mutatott be. Az első menettől kezdve határozottan irányította párharcukat, nagyon szép tiszta találatok sorozatát vitte be, szép kombinációi voltak és a védekezésére is nagyon precízen figyelt. Teljesen természetes volt ezek mellett, hogy fölényes, magabiztos győzelemmel léphetett innen tovább.

Dömény Martin 54 kg-ban léphetett szorítóba a fehérorosz Harbuz Mikita ellen. Nem igazán jött itt jól ki a magyar fiúnak a lépés, technikailag és fizikálisan megközelítette ugyan az ellenfelét, de fejben nem tudott annyira most ott lenni, talán kicsit túlizgulta az első mérkőzését, furcsa volt neki a környezet is, ezért aztán bár derekasan igyekezett küzdeni, ellenfele jobb volt nála és így sajnos Martin számára ez a torna véget ért.

46 kg-ban Konkoly Lorenzo következhetett. Ő is fehérorosz ellenfelet kapott, Afanasyeu Daniil személyében. Konkoly fejben ott volt, nagyon jól koncentrált. Kemény küzdelemre kényszerítette ellenfele, nagyot kellett harcolnia ellene, de mindhárom menetben igazi ellenfél tudott lenni és a végén nyertesen hagyhatta el a ringet, rá is vár tehát a folytatás.

Lakatos Kevin 56 kg-ban a szlovák Horvath Romannal találkozott a ringben. Ha azt mondjuk, hogy Kevin úgy elverte ellenfelét, mint szódás a lovát, akkor is még enyhén fogalmaztunk. A magyar fiú kiváló teljesítményt nyújtva aratott könnyű és nagyon szép győzelmet. Ha ezt a formáját tartja, megállíthatatlan lesz.

43 kg-ban Koleszár Kevin jöhetett a hazaiak versenyzője, Sotirov Tonival szemben. Akik látták a két fiú összecsapását, azok előtt nem lehetett kérdés, hogy Kevin egyértelműen jobb volt ellenfelénél. Kezdeményezőbb volt, többet is talált tisztán, de a hazai pálya a bíróknál erősen az ellenfél felé borult meg és nagyon nem tisztességes módon, azt hozták ki győztesnek. Ez megint egy felháborító történet volt a kárunkra.

Horváth Máté 59 kg-ban a cseh Landsinger Alanon ellen vívott csatát. A magyar fiú esélyt sem adott ellenfelének. Az első pillanattól kezdve nagyon szép, nagy erejű ütésekkel vette el ellenfele kedvét a küzdelemtől is. Végig kergette a ringben, az ellenfél végig menekült előle. Parádés produkciót mutatott be a magyar fiú, amiért minden elismerést megérdemel. Természetesen egyértelmű volt a győzelme és ezzel ott van ő is a folytatásban.

52 kg-ban Palkovics Aurél egy igen kellemetlen angol ellenfelet kapott, Mitchell Johnban. Nagyon izgalmas és nyílt küzdelem alakult ki a két versenyző között. Hol ez volt picit jobb, hol a másik. Rendkívül szoros harcot vívtak meg egymás ellen, de ha nem is sokkal, a magyar versenyző egyértelműen jobb volt ellenfelénél és teljesen megérdemelte a végén, hogy az ő kezét emeljék a magasba.

Tehát hét versenyzőnk küzdött meg a második napon Bulgáriában jó ellenfelek ellen. Hat versenyzőnk nyert, de a rossz bírói döntés következtében csak öten mehettek tovább. Nagyon szép teljesítmény eddig, amit a csapatunk produkál a tornán, klubjaikban nagyon alapos felkészítést kaptak a versenyre és Dorkó Péter szövetségi edző is remekül hangolja rá csapatával az aktuális küzdelmekre a gyerekeket. Eddig ez nagyon rendben van részünkről.

A harmadik napján a tornának, kilenc magyar versenyző léphet szorítóba. Most már a lányaink is bekapcsolódnak a versenybe és bízunk abban, hogy minden versenyzőnk jól fog szerepelni, képes lesz kiadni magából a maximumot. Hajrá magyarok! Szorítunk nektek, veletek vagyunk!

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment