Május 25-26. Magyar és külföldi mérkőzések a nagyvilágban

Fotó: Naoya Inoue – Europress Fotóügynökség

Ez a hétvége nem tartogat igazán nagy mérkőzéseket, de azért szemezgettünk nektek párat a fontosabb külföldi mérkőzésekről. Illetve a magyar bunyósaink külföldi meccseit is bemutatjuk.

Május 25. Péntek:

Május 25-én a veretlen japán ökölvívó, Ken Shiro (12-0; 6 KO) igyekszik megvédeni WBC kislégsúlyú világbajnoki övét a mexikói Ganigan Lopez (34-7; 19 KO) ellenében. Shiro tavaly májusban szerezte meg világbajnoki övét éppen Ganigan Lopez-t megverve megosztott pontozással. A címszerzést követően Shiro már kétszer sikeresen védte meg övét, a Lopez elleni visszavágó lesz a harmadik címvédése. Lopez egy jóval rutinosabb, 36 éves bunyós akinek ez már a 42. mérkőzése lesz.

Szintén a tokiói gálán lép ringbe az angol Jamie McDonnell (29-2-1; 13 KO), ellenfele a japán harmatsúlyú tehetség Naoya Inoue (15-0; 13 KO) lesz. A tét a WBA harmatsúlyú világbajnoki öve lesz, amit McDonnell birtokol 2014 óta, azóta már hat alkalommal védte meg sikeresen.

Egy női címmérkőzés is lesz pénteken, Lengyelországban, Varsóban. A lengyel Ewa Piatkowska (10-1; 4 KO) és a svéd Maria Lindberg (16-3-2; 9 KO) fog szorítóba lépni a WBC nagyváltósúlyú világbajnoki övéért. Piatkowska már majdnem két éve lépett utoljára ringbe, akkor pont ezt a címet szerezte meg Aleksandra Magdziak Lopes legyőzésével. A svéd Lindberg jelenleg a GBU és a Women’s International Boxing Federation nagyváltósúlyú bajnoka.

Május 26. Szombat:

Szombaton bővelkedünk magyar mérkőzésekben. A legfontosabb mérkőzés magyar szempontból Lődi Tamás meccse lesz a finnországi Lahtiban. Lődi Tamás (18-10-2; 15 KO) a finn Sami Enbom (17-1; 10 KO) ellenében lép ringbe a WBO cirkálósúlyú Európa-bajnoki övéért. (További részletek: ITT)

Ezen a gálán lép kötelek közé Hegyes Péter és Bába Richárd is. Hegyes Péter (8-17; 4 KO) ellenfele a finn Samuli Karkkainen (7-0; 1 KO) lesz egy hat menetes cirkálósúlyú mérkőzésen. Bába Richárd (2-3; 1 KO) pedig a szintén finn Mathias Eklund (9-0-1; 4 KO) ellen lép szorítóba egy négy menetes középsúlyú mérkőzésen.

Németországba, Kreuzbergben lép szorítóba Szabó Zoltán (23-11; 10 KO), ellenfele a veretlen német Ibrahim Guemues lesz egy nyolc menetes, középsúlyú mérkőzésen. Ezen a gálán küzdhet majd Hegyi Richárd (5-3; 4 KO) is, ellenfele egy németországi szír ökölvívó, Rodi Kasem (9-0-1; 9 KO) lesz egy hat menetes nagyközépsúlyú mérkőzésen.

Orlik Péter és Oroszlán Roland is Németországban lép ringbe, Hamburgban. Orlik Péter (23-23-1; 3 KO) ellenfele egy újoncnak mondható német bunyós, Edison Demaj (2-0; 2 KO) lesz egy négy menetes, nagyközépsúlyú mérkőzésen. Oroszlán Roland (8-7; 0 KO) ellenfele a német Samir Said (6-1; 5 KO) lesz egy félnehézsúlyú mérkőzésen.

Az Egyesült Államokban mindössze egy érdekesebb gála lesz a kaliforniai Fresnoban. Jerwin Ancajas és Khalid Yafai is címvédésre készül szombaton. A fülöp-szigeteki Jerwin Ancajas (29-1-1; 20 KO) IBF kisharmatsúlyú világbajnoki címét igyekszik megvédeni a szintén fülöp-szigeteki Jonas Sultan (14-3; 9 KO) ellen. Ancajas 2016 szeptember óta az IBF bajnoka, azóta már négy alkalommal is sikeresen védte meg címét, ráadásul utóbbi három mérkőzését TKO-val nyerte meg.

A veretlen Khalid Yafai (23-0; 14 KO) 2016. decembere óta a WBA nagylégsúlyú világbajnoka, akkor Luis Concepcion ellenében szerezte meg a megüresedett címet. Yafai azóta mindössze két alkalommal védte meg címét. Szombaton a mexikói David Carmona (21-5-5; 9 KO) ellen igyekszik harmadik alkalommal is megőrizni a címet.

Komment