Túl vagyunk az Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság első napján, három magyar jutott tovább

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A tegnapi napon elrajtolt a Budapesten megrendezésre kerülő AIBA Ifjúsági Női és Férfi Ökölvívó Világbajnokság, ahol összesen 18 magyar fiatal vesz részt (9 női és 9 férfi induló). Az első napon öt magyar indulóért szoríthattunk, elsőként a 69 kg-os súlycsoportban induló Barbosu Tiborért. A magyar csapat egyik éremesélyes ökölvívója a marokkói Elouarz Yassine ellen lépett szorítóba és megosztott pontozással megnyerte a küzdelmet. Edzője Balzsay Károly elégedett volt Tibor szereplésével, nagyon jó kezdésnek gondolja teljesítményét.

A férfiak között az 52-kg-os Borsos Tamás képviselte még hazánkat, Tamás sajnos kikapott a fülöp-szigeteki Anduyan Milenino-tól.

A hölgyek között három magyar ökölvívó is szorítóba lépett, közülük ketten is tovább jutottak. Matesz Viktória (57 kg) egyhangú pontozással a tajvani Tao Ying-Yu-t győzte le, Ambrus Viktória (69 kg) pedig az algériai Feroum Feriel-t szintén egyhangú pontozással. Szintai-Major Barbarát (81 kg) sajnos leléptette a bíró az ukrán Európa-bajnok, Makhno Karolina ellenében.

Összességében egy sikeres napon vagyunk túl, öt magyar indulóból hárman tovább jutottak és még tizenhárman nem is léptek szorítóba.

Komment