Tóth Laci lett az UBO Interkontinentális bajnoka, Magyar Kinga megszerezte első kiütéses győzelmét

Tóth László (Kép forrása: EMEM VIDEO)

Október 28-án tartották az I. West Hungarian Fight Küzdősport Gálát Sopronban, ahol az est zárásaként ökölvívók is ringbe léptek. A gála főmérkőzését a Toto Box Promotion kiváló bunyósa, a korábbi IBF Interkontinentális váltósúlyú bajnok Tóth László (27-4-1; 19 KO) vívta Rózsás Gyula (6-7-1; 4 KO) ellen. A mérkőzés egyben címvédő mérkőzés is volt, mert a megüresedett UBO Interkontinentális váltósúlyú bajnoki öv mellett, Tóth váltósúlyú Magyar Bajnoki öve is terítékre került. A súlycsoport hazai bajnoka ellentmondást nem tűrően mutatta meg, hogy miért is ő súlycsoportja legjobbja jelenleg itthon. A mérkőzés idő előtt zárult, Tóth a 4. menetben TKO-val győzte le Rózsást. Így nemcsak a Magyar Bajnoki címét védte meg, de egy újabb nemzetközi öv, az UBO Interkontinentális bajnoki öve is bekerülhet a már meglévő díszes gyűjteményébe.

Magyar Kinga – Danka Matijasevic (Kép forrása: EMEM VIDEO)

Az est egyetlen női ökölvívó mérkőzésén Magyar Kinga (6-4; 1 KO) képviselte a hazai színeket, ellenfele Danka Matijasevic (0-1) volt. Az eredetileg négy menetesre tervezett kisváltósúlyú mérkőzésnek hamar vége szakadt, Kinga már az első menetben padlóra küldte ellenfelét, így TKO-val győzött. Kingának ez volt idén az ötödik győzelme és karrierje első kiütéses győzelme.

További magyar eredmények:

  • Kutasi György – Milos Stevic – nehézsúlyú mérkőzés – Kutasi győzött az 1. menetben KO-val
  • Bartus Ferenc – Czene László – nehézsúlyú mérkőzés – Bartus győzött a 4. menetben TKO-val
  • Somogyi Bence – Bognár Krisztián – könnyűsúlyú mérkőzés – Somogyi győzött pontozással

A Gála fő szervezője Babos Zoltán így sikeres gálát tudhatott magáénak, hiszen Sopron városában maradt mindkét bajnoki öv Tóth Lászlónak köszönhetően. A gála rendezője ígéretet tett arra, hogy hagyományt teremt Sopronban, ezért a  2019-es évben újra megrendezésre kerül majd a West Hungarian Fight Küzdősport Gála.

Komment