Nonito Donaire-rel folytatódik a WBSS

Fotó: Nonito Donaire – PuzzlePix Fotóügynökség

November 3-án, szombaton Glasgow-ban folytatódik a WBSS második évada. Két mérkőzés is lesz szombaton, harmatsúlyban Ryan Burnett és Nonito Donaire, kisváltósúlyban pedig Josh Taylor és Ryan Martin csap össze.

Az idei szezonban három súlycsoportban is elindították a tornát és harmatsúlyban igencsak díszes társaságot sikerült összegyűjteni. Négy jelenlegi világbajnok is van az indulók között és a végső győztes nemcsak a Muhammad Ali trófeával lehet gazdagabb, de az IBF, WBO és a WBA (Super) övvel is. A glasgow-i gála főmérkőzésén a WBA (Super) harmatsúlyú világbajnoki öve és a WBC harmatsúlyú Diamond öve lesz a tét. A címvédő Ryan Burnett (19-0; 9 KO) a sorsolás során megkapta a lehetőséget, hogy ellenfelet válasszon magának és nem aprózta el, mert a négy súlycsoportban (harmatsúlyban is) világbajnoki címig jutó Nonito Donaire-t (38-5; 24 KO) választotta. A fiatal Burnett az észak-írek egyik nagy kedvence és nem véletlenül, nagyszerű karriert tudhat maga mögött már most és még mindig csak 26 éves. Sikeres amatőr karrier után 2013-ban állt be a profik közé, az elmúlt öt évben megszerezte a WBO Európa-bajnoki, a WBC Nemzetközi bajnoki, a Brit bajnoki és az IBF/WBA (Super) világbajnoki öveket is harmatsúlyban. Nonito Donaire-t, a „Filippínó Villámot” nem igazán kell bemutatni, eddigi 17 éves profi karrierje alatt négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett. Kétségtelenül ő a legrutinosabb a WBSS harmatsúlyú mezőnyében. Bár azt is el kell mondani, hogy Donaire 2011 óta nem küzdött ebben a súlyban, legutóbbi két mérkőzésén pehelysúlyban lépett szorítóba. Donaire célja, hogy vitathatatlan bajnok legyen, amit már majdnem elérne, ha megnyerné ezt a tornát (még a WBC öv hiányozna). A mérkőzés győztese Zolani Tete-vel, a WBO világbajnokával fog majd találkozni.

A gála másik WBSS mérkőzésén Josh Taylor (13-0; 11 KO) igyekszik majd megvédeni WBC kisváltósúlyú Silver övét az amerikai Ryan Martin (22-0; 12 KO) ellen. Idáig mindkét bunyós hibátlan mérleggel rendelkezik, egyikük sem talált még legyőzőre. Mindketten szeretnének világbajnokok lenni és a győztesnek esélye is nyílik már a következő mérkőzésen erre. A Taylor – Martin meccs győztese a fehérorosz Ivan Baranchyk-kal találkozik majd a következő fordulóban, aki előző meccsén szerezte meg az IBF kisváltósúlyú világbajnoki övét.

Komment