Richard Commey lett az IBF könnyűsúlyú világbajnoka, jöhet Lomachenko

Fotó: Richard Commey – PuzzlePix Fotóügynökség

Magyar idő szerint vasárnap reggel csapott össze a ghánai Richard Commey (28-2; 25 KO) és az orosz Isa Chaniev (13-2; 6 KO) az üresen álló könnyűsúlyú IBF világbajnoki övért. Ezt a címet korábban Mikey Garcia birtokolta, de nem akart kiállni a kötelező kihívó Commey-val, ezért a szervezet elvette tőle az övet, így kapott lehetőséget az orosz.

Commey-nak nem volt igazán nehéz dolga az orosszal, már az első menetben padlóra küldte egy bal-jobb kombinációval, ekkor még a gong megmentette Chaniev-et. Majd a második menetben kétszer is padlózott. Végül a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet a második menet 39. másodpercében, így TKO-val nyert Commey. Nem volt igazán egyenrangú ellenfél a két bunyós. Commey számára nem volt túl megerőltető a győzelem, így bőven lesz ideje felkészülni a Vasyl Lomachenko (12-1; 9 KO) elleni címegyesítésre.

Bob Arum, a Top Rank vezér már korábban elmondta, hogy a Commey – Chaniev meccs győztese lesz az ukrán következő ellenfele. Lomachenko a WBO és a WBA Super könnyűsúlyú világbajnoka, Commey pedig most már az IBF világbajnoka, így kettejük csatájának győztese már három nagy szervezetnél lesz világbajnok. A Lomachenko – Commey címegyesítő meccsre április 13-án kerülhet sor.

Komment