Tavasszal küzdhet legközelebb Manny Pacquiao

Fotó: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Manny Pacquiao (62-7-2; 39 KO) igazán jó évet tudhat maga mögött. A lassan a 41. életévét betöltő filippínó legenda idén kétszer lépett szorítóba és mindkétszer győzött. Januárban Adrien Broner-t győzte le nagy fölénnyel és védte meg WBA „rendes” váltósúlyú világbajnoki címét, majd júliusban Keith Thurman legyőzésével megszerezte a szervezet Super bajnoki címét. Egyelőre pedig nem tervezi továbbra sem, hogy nyugdíjba vonul. Elvileg a PBC-vel még egy meccsre szóló szerződése van, de ha kitart a formája nem lehet tudni, hogy még meddig folytatja.

A hírek szerint pedig legközelebb jövő év tavaszán, március-április körül lép újra szorítóba. Most épp szenátori teendőivel van elfoglalva, de tavasszal lesz ideje, hogy újra kesztyűt húzzon. Azt, hogy ki ellen még nem tudni, de több név is szerepel a lehetséges ellenfelek listáján.

Mikey Garcia (39-1; 30 KO) már korábban bejelentkezett, hogy szeretne megküzdeni Pacquiao-val. Bár Garcia négy súlycsoportban szerzett már világbajnoki címet a váltósúlyú bemutatkozása elég rosszul sült el idén márciusban Errol Spence Jr. (26-0; 21 KO) ellen és azóta nem is lépett szorítóba. Pac Man edzője Freddie Roach nincs oda az ötletért, hogy vele küzdjön tanítványa, ő inkább a korábbi WBC világbajnok Danny Garcia-t szeretné. Danny Garcia (35-2; 21 KO) viszont jelenleg Errol Spence Jr. kötelező kihívója a WBC-nél, azonban Spence autóbalesete miatt nem tudni, hogy mikor tud ismét bunyózni. Akár szóba is jöhet egy Pacquiao elleni mérkőzés, ha Spence még nem tudja vállalni a meccset.

Na és ugye ott van még Amir Khan is, aki szintén bejelentkezett már, hogy Pacquiao-val akar küzdeni. Ezzel kapcsolatban korábban azt mondta, a filippínó bunyós, hogy lehet róla szó, de valószínűleg még nem most, mert akkor úgy nyilatkozott, hogy előbb kitölti a szerződését a PBC-vel és talán utána. Az valószínűleg inkább egy „pénzes meccs” lenne a Közel-Keleten.

Váltósúlyban jelenleg három bunyós birtokolja a négy nagy szervezet világbajnoki öveit, Spence az IBF és a WBC bajnoka, Pacquiao a WBA Super bajnoka és ott van Terence Crawford (35-0; 26 KO) is, aki a WBO bajnoka. Crawford nagyon szeretne már címet egyesíteni, de a Top Rank-nek nem sikerült eddig összehozni neki egy címegyesítő meccset, és elég valószínű, hogy Pacquiao sem fogja bevállalni, de Pac Man-nél nem lehet tudni.

Ha a PBC egy igazán nagyot akarna húzni, akkor egymás ellen küzdené harcba két világbajnokát Spence-t és Pacquiao-t és így házon belül maradhatna mindegyik világbajnoki cím és egy bajnok három szervezet övét birtokolná. Az egy jó kis meccs lenne.

Komment