Szerdán kezdődik a 63. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny

Fotó: Harcsa Zoltán – VASAS SC – Vasas Attila

Idén már 63. alkalommal rendezik meg a rangos nemzetközi versenyt, aminek a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont február 6-9. között. Ezúttal is szép számmal vesznek részt a versenyen, sőt minden eddiginél több induló lesz. Az előzetes regisztráció alapján négy kontinensről, összesen 29 országból jelentkeztek a debreceni megmérettetésre. 144 férfi és 41 női ökölvívó lép majd szorítóba a négy napos versenyen, magyar részről pedig 29 férfi és 11 női versenyző.

A selejtezőket február 6-7-én tartják (14 órától), az elődöntők február 8-án (14 órától), a döntők pedig február 9-én (15 órától) lesznek.

A férfiak kilenc, a hölgyek pedig öt súlycsoportban mérik össze tudásukat. A magyar válogatott keret szinte mindegyik tagja indul a versenyen többek között Harcsa Zoltán, Kovács Richárd, Hámori Ádám, Csóka Nándor, Kozák László, Fodor Milán, Bernáth Attila valamint címvédőként léphet majd szorítóba Szaka István és Gálos Roland. A hölgyek között címvédőként lép majd szorítóba Nagy Tímea, de ott lesz még többek között Szatmári Petra, Szűcs Szabina, Berki Krisztina és Oláh Eszter is.

Ismét nagyon erős mezőny gyűlik majd össze a cívisvárosban. A 29 induló ország között ott lesznek a legnagyobb boksznemzetek is világbajnokokkal, kontinensbajnokokkal és olimpiai érmesekkel. A tavalyi versenyt rendkívül sikeresen zárták a hazai versenyzők, összesen 17 érmet szereztek (3 arany-, 4 ezüst-, 10 bronzérem). Reméljük, hogy az idei versenyt is ilyen eredményesen, ha nem még eredményesebb zárják majd ökölvívóink. Sok sikert kívánunk minden magyar résztvevőnek!

Komment