Ismét telt házas lett a Felix Promotion által szervezett magyar ökölvívó gála

A Félix Promotion által szervezett színvonalas ökölvívó gálák növekvő nézőszáma a bizonyíték, hogy a magyar profi ökölvívás népszerűségének fejlődése igenis lehetséges. Az ismét telt házas rendezvényen, mintegy kétezer néző előtt a 34 éves magyar bokszoló egy végig feszült mérkőzésen pontozással győzte le 35 éves orosz ellenfelét.

Rácz Félix elmondta: a WBO cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka, a 19 győzelemmel álló, veretlen Szellő Imre a 16 győzelemmel, 5 vereséggel és 1 döntetlennel rendelkező Denis Grachev ellen szállt ringbe, aki 2013-ban legyőzte minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívóját, Erdei Zsoltot.

A pénteki gálán a nagyváltósúly magyar bajnoki övéért Fazekas László és Berki Ferenc Jr. csapott össze, utóbbi pontozással nyerte a párharcot. A nagyközépsúly magyar bajnoka Egedi Renátó lett, miután technikai kiütéssel az ötödik menetben legyőzte Krammerstodter Márkot. Az est folyamán a német Shefat Isufi is megvédte a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális övét az uruguayi Rafael Sosa Pintosszal szemben.

Szorítóba lépett az Európa-bajnok Bacskai Balázs is, aki a tanzániai Meshack Mwankemwa ellen az ötödik menetben technikai kiütéssel nyert, a félnehézsúlyú magyar bajnok Kis Máté pedig a bosnyák Ermin Avdicot győzte le a negyedik menetben szintén technikai kiütéssel.

Forrás: MTI

Az estén továbbá kötelek közé lépett Görbics Gábor és Kispál Zoltán is, ahol bár Kispál tisztességgel helytállt a 8 menetes mérkőzésen, végül a rutinos Görbics Gábort hozták ki megosztott pontozással győztesnek.

A helyszínen tartózkodó Bedák Zsoltot a WBO Európa- és interkontinentális bajnokát kérdeztük a főmérkőzésről:

Hogy láttad a Szellő – Grachev összecsapást?

Bedák Zsolt: Nagyon tetszett a főmérkőzés. Ugyan kicsit pontatlannak láttam az Imit, de hallottam, hogy a mérkőzés előtt lebetegedett. Ez látszott is a bunyóján, nem volt annyira összeszedett. Aztán sajnos a 3-4. menetben jött az a fejelésből adódó sérülés is. Nem tett jót neki, zavaró tényező meccs közben, ha folyik a vér. Összességében egy nagyon jó gála volt, gratulálok Félixnek a szervezésért.

Komment

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.