Sam Eggington helyettesíti Kell Brook-ot július 28-án Londonban

Fotó: Kell Brook – Europress Fotóügynökség

Az eredeti tervek szerint a jelenleg nagyváltósúlyban szereplő, korábbi váltósúlyú világbajnok Kell Brook (37-2; 26 KO) július 28-án lépett volna legközelebb szorítóba a londoni O2 Arénában. A múlt héten azonban bejelentették, hogy Brook bokasérülés miatt nem tud szorítóba lépni. A kanadai Brandon Cook (20-1; 13 KO) lett volna az ellenfele, aki maga nyilatkozta, hogy Brook sérülése miatt oda a meccs és nagyon dühös volt, hogy kárba vész a felkészülése. Az előzetes hírekkel ellentétben Cook felkészülése nem volt hiábavaló, mert találtak neki ellenfelet Brook helyett. A magyar bokszrajongók számára is ismerős Sam Eggington ugrik be Kell Brook helyére, így végülis megtartják a meccset, csak más párosítással.

Sam Eggington (23-4; 15 KO) neve onnan lehet ismerős, hogy legutóbbi mérkőzését a középsúlyú UBO Európa-bajnok Krämer Péter ellen vívta. A június 30-i, birminghami mérkőzésen a megüresedett IBO nagyváltósúlyú Kontinentális bajnoki öve volt a tét, ami végül maradt Birminghamben, Eggingtonnál, mert TKO-val győzött a negyedik menetben. A kanadai bunyós legutóbbi nyilatkozatából úgy tűnik, hogy elégedett az új ellenfelével és örül, hogy mégis ringbe tud lépni Londonban jövő hét szombaton. Ahogy Eggington is örül, hogy ismét egy ilyen nagy gálán szerepelhet. Nagy tervei vannak a fiatal brit bunyósnak nagyváltósúlyban, ahogy a Matchroom Boxing-nak is vele, előző meccse kapcsán már az is szóba került, hogy hamarosan a tengerentúlon is megmutathatja magát, de gondolom azért egy ilyen nagy londoni gálával is kiegyezik.

Egy kis öröm a magyar bokszrajongóknak, végre egy gála, amit élőben láthatunk, ha minden igaz a Sport2 élőben közvetíti a londoni gálát július 28-án este 21:00 órától. A gála főmérkőzését a nehézsúlyú Dillian Whyte és Joseph Parker vívja, de rajtuk kívül ringbe lép még szintén nehézsúlyban Dereck Chisora és Carlos Takam is. Illetve egy női címmérkőzés is lesz, Katie Taylor, az IBF és a WBA könnyűsúlyú világbajnoknő igyekszik megvédeni címeit Kimberly Connor ellen. Azt nem lehet tudni, hogy az Eggington – Cook meccset láthatjuk-e élőben, de azért lesz mit nézni.

Komment