Andy Ruiz Jr. a rajongóitól kérdezi, hogy ki ellen harcoljon legközelebb, Eddie Hearn is kommentelt

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Photo Agency

Andy Ruiz Jr. (33-2; 22 KO) számára a 2019-es év igazi hullámvasút volt. Júniusban óriási meglepetésre legyőzte az addig veretlen IBO/IBF/WBO/WBA (Super) nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-t, ráadásul négyszer padlóra is küldte. Egy csapásra ismert és elismert is lett ezzel a győzelmével. Megismerte a sikert, a csillogást, rengeteg pénzt keresett és sajnos ennek a csapdájába is került. A decemberi visszavágóra saját bevallása szerint sem készült fel eléggé, nem vette elég komolyan. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy mindössze 6 hónapig mondhatta magát világbajnoknak, mert a visszavágón Joshua egyhangú pontozással győzött és visszavette a címeit. Így mondhatni a csúcsról visszazuhant a mélybe.

Persze azért ennyire nem drámai a helyzet, mert továbbra is előkelő helyen szerepel mind a négy nagy szervezet ranglistáján, belátható időn belül eljuthat egy újabb világbajnoki címmeccsig. A veresége óta nem hallatott magáról, edzője is azt nyilatkozta, hogy nem tudja mikor tér vissza, mert nem beszéltek azóta.

Most azonban kitett egy posztot az egyik közösségi oldalon és a rajongóktól kérdezik, hogy ki ellen szeretnék látni legközelebb, ki ellen küzdjön? Erre pedig a rajongók mellett Joshua promótere Eddie Hearn is lecsapott és gyorsan odakommentelte, hogy Dillian Whyte (27-1; 18 KO) legyen a következő. Hearn és Whyte is már többször mondta, hogy örülnének egy Ruiz elleni meccsnek. Egy Ruiz elleni győzelem presztízs szempontjából jól jönne Whyte-nak, hisz még mindig az élvonal tagja a mexikói és, ha meggyőzőbb győzelmet aratna ellene Whyte, mint Joshua, az sokat számítana.

Ruiz számára pedig segítene visszaszerezni a rajongók és a szakma elismerését, ha megverné Whyte-ot, de talán a veresége után egyből ő túl korai lenne. Attól is függ, hogy mentálisan, hogy tud túl lépni a hirtelen jött sikert követő bukáson. Ha feldolgozza és erős lesz fejben és tényleg komolyan veszi a felkészülést sokat nyerhet egy Whyte elleni győzelemmel, például a WBC-nél elérhető távolságba kerülne egy világbajnoki címmeccs. A rajongók biztos nem bánnának egy Ruiz – Whyte meccset, igazi adok-kapok harc lenne.

Komment