Ortiz edzője szerint, az lesz Fury veszte, ha mindenáron ki akarja ütni Wilder-t

Fotó: Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

A kubai Luis Ortiz (31-2; 26 KO) kétszer állt Deontay Wilder-rel szemben a ringben és mindkétszer kiütéses vereséget szenvedett. Az edzője, Herman Caicedo szerint Fury is így fog járni, ha mindenáron ki akarja ütni majd Wilder-t. Az edző szerint Fury-nak ki kell használni az adottságait, a magasságát és a hosszú karjait. Akkor van esélye a győzelemre a „Cigány Királynak”, ha megpróbálja kibokszolni Wilder-t, ha a kiütést hajtja azzal bajba sodorja magát. Csinálja inkább azt, amit az első meccsen is csinált, azzal nyerhet.

Wilder-nek nem csak a jobb keze veszélyes, a bal horgával is padlóra tud küldeni és, ha valaki egész meccsen arra koncentrál, hogy elkerülje a jobb kezét az lesz a veszte. Az edző szerint Ortiz is így járt, annyira koncentrált Wilder jobb kezére, hogy nem tudott elég felszabadultan bunyózni. Mégis beleszaladt a jobbosba, nem lehet 12 meneten át erre koncentrálni. Az edző szerint Wilder a legkeményebb ütő nehézsúlyban, Ortiz-nak nagyon kemény álla van, de kétszer is ki tudta ütni.

Fury nem tud elég nagyot ütni ahhoz, hogy kiüsse Wilder-t, ezért fölösleges is ezzel próbálkoznia szerinte. A második Wilder-Ortiz meccs szerinte olyan volt, mint egy sakkjátszma, ahol Wilder végig azt az egy ütést kereste, amivel befejezheti a meccset. Ez a hetedik menetben el is jött, Fury-nak több időt ad, de a 8 – 12. menet között be fogja fejezni a „Bronz Bombázó”.  

Caicedo úgy látta, hogy Wilder az első Fury-meccsen túl görcsös volt, túl sok energiát pazarolt el fölösleges ütésekre. Ha most lazább lesz, márpedig szerinte az lesz, akkor könnyedén ki tudja majd ütni Fury-t. Wilder azt ígéri, hogy testen is próbálkozni fog nemcsak fejen, mindent bevet majd a győzelemért.

Komment