Ökölvívó olimpiai selejtezőtorna – Gálos Roland egy győzelemre a kvótától

Gálos Roland (Fotó: MTI)

Budapest, 2020. március 14., szombat (MTI) – Az 57 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Gálos Roland szombaton megnyerte első mérkőzését a Londonban zajló ökölvívó európai olimpiai selejtezőtornán, így egy győzelemre van a kvótaszerzéstől.

A magyar versenyző a hazai sportági szövetség közösségi oldalának közlése szerint pontozással győzte le a bosnyák Alen Rahimicet.

„Nem ez volt életem legjobb teljesítménye, de a lényeg a mai napon a győzelem volt. Nem éreztem magam elég frissnek, ezért a lábmunka nem működött a legjobban, de eleget ütöttem közelről, hogy megnyerjem a meccset. Az első összecsapás mindig nehezebb, a következő ellenfelem a kvótáért a finn Khataev lesz, akit ismerek a Bundesligából. Még nem beszéltük meg a taktikát, de ki tudom őt mozogni” – mondta Gálos, aki Arslan Khataevvel a hétfő esti programban lép ringbe a nyolc közé jutásért.

A szombati versenynapon még Tarnóczy Tamara (51 kg) és Pribojszki Kata (60 kg) mutatkozott be. Pribojszkinak sikerült a továbbjutás holland ellenfelével szemben, Tarnóczy azonban kikapott.

A 11 napos tornán a férfiaknál az alsó három súlycsoportban (52, 57, 63 kg) nyolc kvótát osztanak, a középső háromban (69, 75, 81 kg) hatot, míg a két felsőben (91 kg, +91 kg) négyet. A nőknél 51, 57 és 60 kilóban hat hely kel el, 69 kilogrammban öt, 75-ben pedig négy.

A brit fővárosban hét férfi és öt női bokszolóval szerepel a magyar csapat.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogy a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára.

Forrás: MTI

Komment