Ökölvívás: Danyi napja

Folytatódnak Olaszországban az Ifjúsági Ökölvívó EB küzdelmei. A második napon is több magyar versenyző sikeréért szoríthattunk. Sajnos négy versenyzőnk elvérzett, de megint volt okunk örömre is.

Borsos Tamás 52 kg-ban az olasz Cappai Patrick ellen léphetett szorítóba. Borsos nem bokszolt rosszul, olasz riválisával szemben, nyitott küzdelem alakult ki közöttük. Igaz az olasz két menetben is jobbnak bizonyult egy kicsivel, a magyar fiúval szemben, ő meg csak egy menetet tudott egyértelműen hozni, így az olasz került ki győztesen, de amit mutatott Borsos, az nem volt gyenge teljesítmény, lesz ez még jobb is.

És jött 60 kg-ban Danyi Dániel. Ellenfele az ügyes és igen kellemetlen stílusú ökölvívásra képes izraeli Malakh Fuad volt. Danyi és a sarok jól ismerte fel, hogy az izraeli kellemetlen stílusa ellen a legjobb megoldás, ha folyamatosan kezdeményező, de laza és igazi vívó stílusú küzdelmet választanak taktikának. Danyi olyan szépen bokszolt, hogy öröm volt nézni. Könnyed volt, de ütéseibe hatalmas erőt vitt bele, nagyon sokszor talált tisztán sok ütésből és rendkívül stabil védekezést hozott mellé. Óriási fölényt alakított ki mindhárom menetben, és igen könnyen nyert így egyhangú pontozás mellett. Ez tényleg nagyon rendben volt, öröm volt nézni.

57 kg-ban Matesz Viktória kezdte az esti mérkőzések sorát. Ellenfele a horvát Cacic Nikolina volt. Nagyon energikusan és tempósan kezdett Matesz, sokat ütött, keményen támadott és nagyon egyértelműen hozta is ezzel szerintünk az első menetet. A második menetre fizikálisan, de leginkább talán fejben kicsit elfáradt, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált és így a második menet egyértelműen el is ment nekünk sajnos. A harmadik menetre a sarok zseniálisan tudta energiával feltölteni Vikit, mert szinte kirobbant a sarokból, a semmiből nyert új erőt és a harmadik menetben végig ő bokszolt fölényben, ráadásul ellenfelét még meg is kellett inteni. Nehezen magyarázható, hogy a ringben látottak ellenére, hogyan hozhatták itt ki győztesnek az ellenfelét! Megint egy bírói tévedés, aminek magyar versenyző esett áldozatául.

Monostori Lídia 48 kg-ban a szép nevű spanyol Lopez Del Arbol Martával került szembe a selejtezőben. Monostori ugyan kemény küzdelemre tudta kényszeríteni az ellenfelét, de az sajnos jobbnak bizonyult nála. A két lány fizikálisan teljesen kiegyenlített állapotban volt, a spanyol technikában nőtt a magyar lány fölé és ez eredményezte a győzelmét.

Utolsó magyarként 75 kg-ban Petrovics Gabriella léphetett a kötelek közé, az orosz Shamonova Anastasya ellen. Legyünk magunkhoz teljesen őszinték. Amikor meg tudtuk, hogy a még kis rutinnal rendelkező magyar lánynak egy világklasszis lesz az ellenfele, pontosan tudtuk, nem túl sok babér teremhet neki ebben a küzdelemben. Voltak olyan momentumai a párharcuknak, amikor Petrovics kifejezetten jól teljesített. Ki kell emelni pozitívumként, hogy a magyar lány nem ijedt meg ellenfelétől, bátran állt oda vele szemben egy őszinte küzdelemre. De az orosz tényleg sokkal technikásabb, sokkal erősebb volt, mint ő és a rutinja is jelentősen segíteni tudta. A harmadik menetben a magyar versenyző testi épségének védelmében be is kellett idő előtt szüntetni az összecsapásukat, így sajnos Gabi is búcsúzni kényszerült az EB-től.

A harmadik napnak is lesznek természetesen magyar szereplői, Bernáth Attilának, Barbosu Tibornak és Danyi Dánielnek szoríthatunk. Nem lesz könnyű dolguk a fiúknak, de nagyon szorítunk nekik azért, hogy megoldják a kihívást.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment