Ökölvívó Ifjúsági EB – 1. nap

Elindult az ifjúsági ökölvívóink nagy megmérettetése Olaszországban az Európa Bajnokságon. Az első nap hozott örömöt, bánatot egyaránt. Sajnos történt csúnya dolog is, amin jogosan lehetünk felháborodva.

Barbosu Tibor volt az első, aki a magyarok közül ringbe léphetett 69 kg-ban. Ellenfele a svájci orosz Beiner Andri volt. Nagyon kellemetlen ellenfelet kapott, a svájci személyében, hiszen ellenfele több versenyen szerepelt már nála és elég jó eredményei vannak. Nagy kérdés volt, hogy mennyire tudja majd az első éves ifink megoldani ezt a kihívást. Tudtuk, hogy leginkább ütőerejében és higgadtságában bízhatunk. Barbosu nem okozott csalódást. Magabiztos volt a ringben és rendkívül fegyelmezetten betartotta a sarok utasításait. Esélyt se igazán adott az ellenfelének, azonnal lerohanta azt és biztonságos védekezésből indított elemi erejű támadásokat, amivel az első pillanattól kezdve elbizonytalanította ellenfelét, és így az minden menetet elveszített vele szemben, Barbosu egyhangú pontozással aratott szép győzelmet.

Kóczián Dávid 75 kg-ban szlovák ellenfelet kapott, Lukas Fernezát. Ezen a tornán már nincsenek könnyűnek mondható ellenfelek, a szlovák fiú se számított annak. Kóczián volt, amikor kifejezetten jól mozgott a szorítóban, de ellenfele sajnos valóban jobb napot fogott ki, kezdeményezőbb volt, több tiszta találatot vitt be így megérdemelten nyert megosztott pontozás mellett, Kóczián számára ezzel sajnos a küzdelmek véget értek.

56 kg-ban Báki Alex aki ebben a súlyban az első komolyabb nemzetközi csatájának megvívására készült – eddig 52 kg-ban versenyzett- borzalmas erős ellenfelet kapott az azeri Isgandarov Nabi személyében. Isgandarov több nagy nemzetközi tornán szerepelt már sikeresen és itt is az egyik legnagyobb esélyesének tartják arra, hogy megnyerje az EB-t. Viszont Báki se akárki, hiszen nyert ő már Európa Bajnokságot még juniorként. Kiválóan kezdte most is a küzdelmüket a magyar fiú. Bátran és sikeresen támadott, az első menetben egyértelműen jobb volt ellenfelénél. Igaz a második menetben nagyon ráküldték az azerit és az a menet el is ment összességében Báki számára. De aztán jött a harmadik menet, amiben megint látványosan és egyértelműen jobb volt, mint ellenfele, és amikor a mérkőzés véget ért, mindenki már gratulált neki a bravúros győzelemhez. Pont ezért hatalmas meglepetéssel fogadta az egész csarnok, hogy a ringben történt egyértelmű sikere ellenére is a végén 4-1-re az ellenfelét hozták ki teljesen érthetetlenül és elfogadhatatlanul a bírók. Nagyon csúnyán elvették a magyar fiútól ezt a mérkőzést. Pedig Báki azzal amit a ringben mutatott magából, egyértelműen a végső győzelemre is esélyes lehetett volna. Gyalázat, ami itt történt.

64 kg-ban Rostás Armando következhetett az orosz Popov Iliával szemben. Neki sem volt szerencséje a sorsolással, hiszen az orosz kifejezetten erős, magas színvonalú ökölvívónak számít. Ennek ellenére Rostás az első két menetben képes volt kiegyenlített küzdelmet kialakítani ellenfelével szemben. Úgy festett esetében, hogy benne lehet ebben a küzdelemben a siker, de sajnos Rostás a harmadik menetben belenézett egy hatalmas erejű ütésbe váratlanul, és az úgy megfogta, hogy be kellett szüntetni a mérkőzést idő előtt, így számára is véget értek a küzdelmek.

Az EB második napján is lesznek magyar szereplők, öt magyarért is szurkolhatunk majd itt. Hajrá magyarok!

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment