A kislányok is nekilódultak

Bulgáriában folytatódik a serdülő ökölvívók Európa bajnoksága. A harmadik versenynapon, már lányaink is szorítóba léptek, ők indították a napot.

Dévényi Izabella 48 kg-ban az ír Murran Robyn ellen kezdhette a küzdelmeit. Az első menetben már az ír nagyon harcosan lépett fel, ami ki is zökkentette Izabellát az egyensúlyából. A második menetben már lényegesen jobban és eredményesebben bokszolt a magyar kislány. A harmadik menetben az ír bizonyult picivel jobbnak és sajnos ez elég is volt neki ahhoz, hogy ő léphessen tovább ebből a párosításból.

Márton Eszter 51 kg-ban nagyon nehéz ellenfelet kapott, az ukrán Maliar Alinát. Az első menetben az ukrán látszott valamivel jobbnak. De aztán jött a második menet, ahol Eszti álomszép bunyót mutatott be, az ellenfelére még számolni is kellett. A harmadik menet ide is és oda is adható volt. Kicsit furcsa, hogy ezek mellett a bírók az ukránt látták végül a jobbnak, amit nem túl könnyű elfogadni, de mi mást tehetünk!

Varga Viktória 60 kg-ban norvég ellenfél ellen lépett a kötelek közé, Wenneck Naltinával kellett ezúttal megmérkőznie. Viki pontosan tudta, hogy a kellemetlen ellenfél ellen, akkor lehet érdemben esélye, ha nem hagyja, hogy az kibontakozhasson. Ennek megfelelően az első menetben már keményen ráment és ráerőszakolta, hogy az legyen kénytelen követni Viktóriát a ringben. A második menetben is egyértelműen Viki volt a jobb és itt talán még több tiszta találatot is vitt be, mint az elsőben, a norvég kezdett elfogyni. A harmadik menetben már leginkább a biztonságos ökölvívást tartotta taktikusan Varga fontosnak és annyit adott ki magából, amennyire feltétlen szükség volt. Okosan bokszolt, megérdemelten juthatott tovább innen.

Bogdán Dorina 39 kg-ban az angol Nuttall-Barron Acaciával vívott éles párharcot. Az első menetben jobban kezdett a magyar kislány, de fokozatosan kezdett feljönni az ellenfél is, de ennek ellenére Dorina jobb volt nála. A második menetben annyira kiéleződött a két lány között a küzdelem, hogy mindkettőjükre számolni kellett a menet során. A harmadik menetre a semmiből merített energiát magának Bogdán és nagyon szépen alakította ki abban az egyértelmű fölényét, aminek nem kis szerepe volt abban, hogy a végén az ő kezét emelték nagy örömünkre a magasba.

Vogler Hellennek 42 kg-ban a rendkívül magas szinten képzett olasz Massone Giuia jutott ellenfélnek, akit sokan a torna végső győztesének is tippelnek. Hogy az olasz mennyivel jobb volt itt most sajnos a magyar ellenfelénél, azt jól mutatja, hogy az olasz győzelmével idő előtt véget ért a küzdelem, mert a bíró a második menetben beszüntette az egyenlőtlen harcukat.

Jónás Kornélia 45 kg-ban igen szépen feltüzelve lépett szorítóba a másik olasz versenyző, Lompardo Federicával szemben. Jónás már az első menetben közel került ahhoz, hogy számolni kelljen az ellenfelére, de az akkor ezt még el tudta kerülni. A második menetben már esélye sem volt erre. Az utolsó menetet is Kornélia zárta jobban, hatalmas versében részesítette a gyengének nem nevezhető ellenfelet. Logikusan magyar továbbjutás lett ennek a küzdelemnek a vége.

Kovács Petra 57 kg-ban szintén csak egy olasz, Baldacci Chiara ellen kellett, hogy megküzdjön. Petra okosan választotta meg a stáb segítségével az erős olasz ellen a stratégiáját. A védekezésre helyezték leginkább a hangsúlyt és abból operált igen kemény kontratámadásokkal. Mivel a védekezését sikerült nagyon fegyelmezetten megoldania, ügyesen vette ki magát ellenfele támadásaival szemben, és amikor ő támadott akkor rendre tisztán is talált, a taktikus, igazi vívó mérkőzés során, neki állt végig inkább a zászló és meg is szerezte a győzelmet, amivel tulajdonképpen már ott van az érem a magyar kislány nyakában.

Jöhettek a fiúk a kishölgyeink után.

Balogh László 40 kg-ban nem túl szerencsésen a nagyon jó képességű angol Price Caleben-t kpata ellenfélnek. Rendkívül agresszív, kemény csata, igazi adok-kapok alakult ki a két fiú között, de Laci sokkal több esetben tudott tisztán találni és így sokakat a csarnokban is meglepve ezzel le tudta győzni az esélyesebbnek vélt angolt.

Mucska Dominik 44.5 kg-ban szintén nem számított esélyesnek az ír O,Donovan Conor Anthony ellen. De a magyar fiú, kifejezetten ügyesen alkalmazta a taktikus harcmodort, nem ment bele olyan nyílt küzdelemben ami nagyon feküdt volna az írnek, inkább a játékos bunyót erőltette rá az ellenfelére, amit az nem igazán tudott megfelelő ritmussal felvenni, így ezt a mérkőzést leginkább fejben nyújtott teljesítményével nyerte meg Mucska.

Ancsin Kati, Salánki Laci, Dorkó Péter nagyon elégedettek lehettek a versenyzőink mai teljesítményével is és persze mi magyarok mind. 9 versenyzőnkből, 6 lépett tovább, és csak hárman kaptak ki és most már kimondhatjuk, meg van a magyar érem. A pénteki napon 6 magyar versenyzőért szoríthatunk.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment