Nonito Donaire VS Naoya Inoue csata lesz a WBSS harmatsúlyú döntőjében

Fotó: Nonito Donaire – PuzzlePix Fotóügynökség

Igazán izgalmasnak ígérkezik a World Boxing Super Series elnevezésű versenysorozat harmatsúlyú döntője. A döntőbe a filippínó sztár Nonito Donaire (40-5; 26 KO) és a fiatal japán Naoya Inoue (18-0; 16 KO) jutott. Így a győztes nemcsak a Muhammad Ali trófeát szerezheti meg, de ő lehet az IBF és a WBA (Super) világbajnoka és a WBC Diamond bajnoka is.

Nonito Donaire közel húsz éves profi pályafutása alatt már négy súlycsoportban szerzett világbajnoki címet. Harmatsúlyban legutóbb nyolc évvel ezelőtt, de a WBSS torna kedvéért vállalta, hogy visszatér ebbe a divízióba és ahogy láthatjuk nagyon jól tette, hisz Ryan Burnett legyőzésével megszerezte a WBA Super övét és a WBC Diamond övét. Az is hozzátartozik, hogy Burnett egy szerencsétlen sérülés miatt feladni kényszerült a csatát. Majd ezt követően a sérült Zolani Tete helyett az amerikai Stephon Young ellen kellett küzdenie, akit a hatodik menetben kiütéssel győzött le. Így ő jutott elsőként a torna harmatsúlyú döntőjébe.

A másik ágról pedig a japánok veretlen bajnoka, a „Szörny” becenévre hallgató Naoya Inoue jutott a döntőbe. Inoue hibátlan mérleggel rendelkezik 18 profi meccs – 18 győzelem és ebből 16 KO. A WBSS versenyében is eddig kiütéssel győzte le mindkét ellenfelét. Első körben a dominikai Juan Carlos Payano-t győzte le már az első menetben, majd a múlt hétvégén az IBF világbajnok Emmanuel Rodriguez-t a második menetben szintén KO-val. Ezzel pedig a WBA rendes világbajnoki címe mellé az IBF övét is begyűjtötte.

Így jutott ez a két bunyós a torna döntőjébe. A döntő helyszíne és időpontja egyelőre még nem lett bejelentve, de azt szinte biztosra lehet venni, hogy igazán jó küzdelemben lesz részünk. A két ökölvívó is nagyon dicsérte egymást, Donaire személyesen nézte meg Inoue hétvégi meccsét és a ringbe is felment a küzdelem után. A „filippínó Villám” elmondta, hogy nagyszerű küzdelem volt és nagyon várja már a döntőt, ahol a legjobb küzdhet a legjobb ellen. Inoue igazán nagyütőnek számít súlycsoportjában, ez jól látszik a mérlegén, de ilyen komoly és rutinos ellenféllel még nem került szembe, mint Donaire.

Komment