New York: Andrade megvédte az övét; Linarest kiütötték; Serrano hetedik súlycsoportjában is világbajnok lett

Izgalmas volt a tegnap éjszaka New York-ban. A Matchroom USA a New York-i Madison Square Garden-ben tartott gálát, ahol a középsúlyú WBO világbajnok Demetrius Andrade vívta a főmeccset, de rajta kívül szorítóba lépett Jorge Linares és a több súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Amanda Serrano is.

Demetrius Andrade (27-0; 17 KO) első címvédésére készült mióta tavaly októberben megszerezte a WBO középsúlyú világbajnoki övét. Ellenfele az orosz Artur Akavov (19-3; 8 KO) volt, aki már másodjára igyekezett megszerezni ezt az övet, de most sem sikerült neki. Andrade a 12. menetben TKO-val győzte le kihívóját. Az utolsó menet vége előtt kb. 30 másodperccel a mérkőzésvezető beszüntette a mérkőzést úgy, hogy az orosz nem is értette és igencsak fel volt háborodva. Ugyan végig Andrade irányította a mérkőzést és pontozással is ő nyert volna, de így TKO lett vége. Andrade tehát megvédte az övét és a meccs utáni interjúban azt mondta, hogy Golovkin-t akarja következő ellenfelének, de akár az öv korábbi birtokosa Billy Joe Saunders is szóba jöhet.

Az este meglepetése Jorge Linares (45-5; 28 KO) veresége volt, akit már az első menetben gyakorlatilag megsemmisített a mexikói Pablo Cesar Cano (32-7-1; 22 KO). Háromszor is padlóra küldte Cano a korábban több súlycsoportban is világbajnoki címet szerző venezuelai Linares-t. Már a meccs kezdete után 20 másodperccel padlóra került Linares, ami láthatóan megzavarta és nem tudott mit kezdeni a mexikóival. Egy menet alatt háromszor is számolni kellett Linares-re majd a 2:48 másodpercnél a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

Amanda Serrano (36-1-1; 27 KO) se töltött sok időt a ringben. Már az első menetben kiütötte az osztrák Eva Voraberger-t (24-6; 11 KO) és ezzel immár a hetedik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerzett. Gyakorlatilag esélye sem volt az osztrák hölgynek, Serrano rögtön a gongszó után letámadta és már a 25. másodpercben számolni kellett rá, nem tudott felállni időben, nem tudta folytatni a mérkőzést. A meccshez az is hozzátartozik, hogy Serrano legutóbb kisváltóban bunyózott, most pedig kisharmatsúlyban, így több, mint 10 kilót kellett fogynia tavaly szeptember óta, míg Voraberger mindössze egy súlycsoporttal feljebb szokott bunyózni. Ezzel már a WBO kisharmatsúlyú világbajnokának is mondhatja magát Serrano.

Komment