Manny Pacquiao karanténba került a koronavírus miatt

Kép: Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég írtunk róla, hogy a Fülöp-szigeteki ökölvívó és szenátor, Manny Pacquiao felvette a harcot a koronavírussal. Alapítványa több, mint 50 000 tesztet és 700 000 maszkot vásárolt, valamint buszokat, amivel szállíthatják az egészségügyi dolgozókat. Emellett személyesen is járja az utcákat, hogy segítsen az embereknek, hogy megnyugtassa őket és a támogatásáról biztosítsa. Még a haláltól sem fél, tisztában van vele, hogy megfertőződhet, de ennek ellenére nem zárkózik be otthonra.

Most azonban mégis karanténba kényszerült a családjával együtt, mert az egyik szenátor társánál, akivel Pacquiao is érintkezett pozitív lett a koronavírus teszt, így potenciálisan megfertőződhetett. Pac Man azonban megnyugtatott mindenkit, jól van, nincsenek tünetei és egy dél-koreai gyors tesztet már elvégeztek rajta, az negatívnak bizonyult. Ennek ellenére önkéntes karanténban van, hogy biztosra menjen és még véletlenül se terjessze tovább a vírust, hisz számos esetben csak a sokadik tesztelésnél lett pozitív az eredmény. Az otthoni karanténnal is igyekszik példát mutatni az embereknek.

Azonban a karanténban is folytatja a harcot: „Noha karanténban vagyok, azon dolgozom, hogy több tesztkészletet és orvosi ellátást hozzunk honfitársainkhoz, különösképpen a bátor frontvonalban dolgozókhoz!” – mondta Pacquiao.

Szombaton 1 075 igazoltan koronavírussal fertőzött eset volt a Fülöp-szigeteken és 68 haláleset.

Komment