Megkezdték a Wilder-Fury visszavágó bíróinak kiválasztását

Fotó: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

Az első Deontay Wilder – Tyson Fury meccs után sokan kritizálták a meccs végeredményét. 2018. december 1-jén döntetlennel végződött a meccs azok után, hogy Tyson Fury-ra kétszer is számolni kellett. Sok kritika érte Jack Reiss mérkőzésvezetőt, hogy a 12. menetben túl lassan számolt és ezzel elősegítette, hogy Fury időben talpra tudjon állni, ez pedig döntően befolyásolta a meccs végeredményét.

Az első meccs Los Angeles-ben volt, Kalifornia államban és a meccs után közölték Fury-ék, hogy nem hajlandók többet visszatérni ebbe az államba. A visszavágó pedig Las Vegas-ban, Nevada államban lesz, így a Nevadai Atlétikai Bizottság dönt a meccsen résztvevő mérkőzésvezető és pontozók személyéről. A bizottság igyekszik úgy választani, hogy mindkét fél elégedett legyen a döntéssel, ezért lehetőséget biztosítanak, hogy legyen némi beleszólásuk. Ez annyit jelent, hogy Wilder és Fury képviselői is benyújthatnak egy listát a saját jelöltjeikről. Mindkét tábor listáján legalább 3 mérkőzésvezető és 10-12 pontozó szerepelhet és kihúzhatják azokat a neveket, akiket nem szívesen látnának a meccsen. Így próbálnak közös nevezőre jutni, hogy mindenki elégedett legyen.

Bob Arum szerint a bizottság nagyon együttműködő és azt ígérik, hogy mindenki örülni fog a végső döntésnek. Azt mondja, hogy a mérkőzésvezető valószínűleg nevadai lesz, míg lesz egy amerikai, egy angol és egy semleges pontozó vagy pedig mindhárom pontozó semleges lesz. Természetesen ez csak akkor fog számítani, ha pontozásra kerül sor, márpedig mindkét bunyós azt ígéri, hogy ezúttal nem a bírók fogják eldönteni a végeredményt.

Komment