Rácz Félix: Erdei Zsolt és köztem minden rendben! – Interjú

Először is szeretnénk gratulálni a legutóbb megrendezett gálához. Közönségszórakoztató meccseket láttunk. Te hogy értékeled az ökölvívókat? Te is meg vagy elégedve?

A mérkőzések végeredményeivel, a nézettséggel és a visszhangokkal abszolút, de hazudnék, ha azt állítanám hogy teljesen az vagyok! Szellő Imi mérkőzése előtti megfázása sajnos rátette a bélyegét a teljesítményére, mert ő ennél jóval színesebb, kombinatívabb, mint amit múlt pénteken a közönség láthatott. Benji egyszerűen zseniálisan bokszolt, közönségszórakoztatóan. Róla csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni. Berki Juniornak, a tervezettnél sokkal nehezebb mérkőzésen sikerült begyűjtenie a nagyváltósúlyú Magyar bajnoki címet, egy nagyon jól felkészült ellenfél ellen. Egedi Renátó és Kis Máté pedig kis túlzással, hozták a ”kötelezőt”, még akkor is, ha Renatónak ez egy Magyar bajnoki cím volt. Azt hiszem nem volt kérdéses ennek az akadálynak az átugrása. Kis Máté ”surranó pályán” látványosan hozza a meccseit, és a közeljövőben vele is számolnunk kell nemzetközi címek tekintetében.

Kovács Zoltán is Marsi Lászlóval fog edzeni ezentúl. Ott most három ökölvívó reménység van egy edző keze alatt. Egedi Renátó, Bacskai Balázs és most már Kovács Zoltán. Szerinted ez nem nagy teher Marsi Lacinak?

Ezt a kérdést inkább Lacinak kellene feltenni, de ha ez esetleg az is lenne, inkább kellemes tehernek nevezném! A srácok edzőválasztásába nem szoktam beleszólni. Ők érzik, kivel jó a ”kémia”, és melyik az a közeg ahova szívesen járnak el napi kétszer a hét 5-6 napján. Úgy gondolom, ha Laci elvállalta, akkor ezt okkal tette, én pedig megbízom a velem együttműködő edzőknek a döntéseiben!

A következő általad szervezett gála Erdélyben lesz megrendezve, és ott amatőr ökölvívók is fellépnek. Mennyire volt nehéz elintézned ezt az ottani szövetséggel?

Kezdeném a végével. Semennyire! Megkerestek, megkérdeztek, hogy lenne-e rá lehetőség, én pedig rögtön igent mondtam! Az eseményen jelen állás szerint 8 profi mérkőzés lesz (ebből 2 címmérkőzés) és 3 amatőr meccs. A szakmával mindig kész voltam, vagyok, leszek együttműködni!

Erdei Zsolttal vannak nézetbeli különbségeid a magyar ökölvívás helyzetével kapcsolatban. Rendeződnek lassan a viszonyok?

Erdei Zsolttal az ismeretségünk nagyon régre nyúlik vissza, és úgy gondolom, attól hogy esetleg vannak vagy lesznek szakmai jellegű nézeteltéréseink, magánemberként nem leszünk rossz viszonyban! Persze továbbra is vannak árokásók, akiknek érdekük a feszültség generálása az amatőr és a profi tagozat között, de mindenkit megnyugtatok, Zsolt és köztem minden rendben, ezeknek az embereknek, pedig megvannak számlálva a napjaik a magyar ökölvívásban! Az, hogy eljött az eseményre, a nagyságát jelzi, úgy elnökként, mint volt világbajnokként.

Komment

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.