Február 22. Budakalász: Megkezdik a szezont a Felix Promotion bunyósai

Az év első Felix Promotion gáláján ismét a hazai profi ökölvívás színe-java lép szorítóba a Budakalászi Sportcsarnokban. Többek között a legmagasabban rangsorolt magyar ökölvívó Szellő Imre, a WBO Interkontinentális bajnok Kis Máté, Tóth Tamás, Egedi Renátó, Urbán Ferenc és Márton Balázs is. Rajtuk kívül lesz még jó pár hazai és külföldi bunyós, sőt egy IBO címmeccs is. Az előzetes hírekkel ellentétben Shefat Isufi mégsem lép szorítóba, hisz lehetőséget kapott, hogy áprilisban világbajnoki címért bunyózhasson. De nem lesz okunk panaszkodni, a helyszínre kilátogatók és a gálát a tévén keresztül követők minden bizonnyal izgalmas mérkőzéseket láthatnak majd. Nagy az érdeklődés a gála iránt, a jegyek már elővételben elfogytak, így biztosan telt ház lesz. Aki pedig a tévében nézi a gálát este 21:30-tól kapcsoljon a Sport2 csatornára.

A WBO cirkálósúlyú ranglistáján az előkelő második helyen szereplő Szellő Imre (22-0; 14 KO) vívja majd a gála főmérkőzését. Ellenfele a szép mérleggel rendelkező szlovén Denis Simcic (32-3-1; 18 KO) lesz. Simcic 36 profi meccséből mindössze hármat veszített el és 2014-ben kapott ki utoljára. Azóta egymás után több KO-s győzelmet is aratott, legutóbb épp tavaly októberben. Ezúttal egy nyolc menetes cirkálósúlyú mérkőzésen csap majd össze Imivel. Imi számára ez a meccs egy kötelező győzelem a világbajnoki cím felé vezető úton. Ha minden igaz, akkor lehetséges eliminátori ellenfele Ryad Merhy is eljön a pénteki gálára, hogy lássa Imit élőben.

A nagyközépsúlyú WBO Interkontinentális bajnok Kis Máté (13-0-2; 9 KO) ezúttal egy tanzániai bunyóssal, Hussein Itaba-val (5-2-2; 3 KO) fog küzdeni. Ez most nem címvédő meccs lesz, ezért egy nyolc menetes összecsapáson mérik össze tudásukat. Ennek ellenére Máté ugyanolyan keményen készült a mostani mérkőzésére is, ahogy eddig is. Vele készült videónkat itt tudjátok megnézni: VIDEÓ Kis Mátéval.

Egedi Renátó (14-1-2; 6 KO) is külföldi ellenfelet kap, szintén egy tanzániai bunyóssal fog küzdeni. Ibrahim Tamba (23-10-1;16 KO) kemény bunyós, pozitív mérleggel és jó KO-aránnyal. Biztos, hogy keményen fog küzdeni.

A cirkálósúlyú Urbán Ferencnek (3-0; 2 KO) ez lesz a negyedik profi mérkőzése. Feri eddig hibátlan mérleggel rendelkezik, három meccs – három győzelem, ráadásul az utolsó kettőt kiütéssel nyerte meg. Ezúttal is külföldi ellenfelet kap, most egy grúz bunyóssal, Archil Gigolashvili-val (3-11; 2 KO) fog küzdeni. A grúzok híresen kemény ellenfelek, kellemetlen és sokszor szabálytalan stílusuk miatt is. Reméljük, hogy Feri folytatja győzelmi sorozatát és hab lenne a tortán, ha ismét kiütéssel győzne.

Sérülés miatti hosszabb szünet után a váltósúlyú Márton Balázs (4-1-1; 4 KO) is újra kötelek közé lép a fiatal Rózsás Gyula (6-7-1, 4KO) ellen. Valamint a korábbi cirkálósúlyú magyar bajnok Tóth Tamást (9-6-5; 5 KO) is láthatjuk, aki legutóbb a Darmos József ellen vívott és döntetlennel végződött visszavágón láthattuk. Tóth ellenfele Bán Gábor (1-1; 1 KO) lesz.

További mérkőzések:

·       Roman Zakirov (8-0, 7 KO) – Daniel Vega Cota (13-2-1; 10 KO) – megüresedett IBO nagyváltósúlyú Nemzetközi bajnoki címmérkőzés

·       Oscar Ahlin (16-2; 14 KO) – Beka Mukhulishvili (6-4; 3 KO) – félnehézsúlyú mérkőzés

 

Komment