Mayweather-t nem érdekli a Pacquiao elleni visszavágó!?

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

Sokan arra számítottak, hogy Manny Pacquiao szombati győzelme után végre bejelentik a Floyd Mayweather Jr. elleni visszavágót, de nem így történt. Természetesen Pac Man kihívta Mayweather-t, aki nem mondott sem igent, sem nemet, egyszerűen meg se szólalt. Ami igen meglepő a szószátyár Mayweather-től. Helyette a Mayweather Promotions igazgatója és egyben Mayweather közeli barátja, Leonard Ellerbe nyilatkozott a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Ellerbe elmondta, hogy Mayweather-t nem érdekli a visszavágó, nincs semmi motivációja, hogy ismét megküzdjön Pacquiao-val. „Nem minden a pénzről szól, hiszik vagy sem. Mit tehet még az ember? Nincs motivációja, nem hajtja a vágy. Ő már nyugdíjas, nem érdekli ez. A legjobb életet éli, utazik, több vállalkozása is van, költi a nehezen megkeresett pénzét. 42 éves lesz február 24-én és már elég volt. Mire jó, hogy ennyi pénzt keresett, ha nem tudja elkölteni. Nagyszerű karrierje volt, minden rekordot megdöntött és nincs már mit bizonyítania.”

Pacquiao és Mayweather 2015. májusában mérkőztek meg és a meccset Mayweather nyerte egyhangú pontozással. Pacquiao akkor sérülten állt ki ellene és azóta szeretne visszavágót. Tavaly szeptemberben már megcsillant a remény, mert maga Mayweather tett közzé egy videót a közösségi oldalán, hogy végre lesz visszavágó.

Néhányan azt gondolják, hogy Mayweather csak „terelt” azzal, hogy szombaton nem válaszolt és valójában ez is csak az előkészítés része. Mert „Money” nem valószínű, hogy kihagyna egy újabb több száz millió dolláros üzletet. Mások szerint viszont csak simán beijedt Mayweather, fél, hogy Pacquiao most legyőzné és ezzel elrontaná a 50-0-s mérlegét amire annyira büszke.

A mostani álláspont tehát az, hogy nem lesz visszavágó, de őszintén szólva nem fogunk meglepődni, ha mégis lesz.

Pacquiao viszont egyelőre még nem akar visszavonulni és további meccseket tervez. Még konkrét ellenfél nincs, de nemrég említette, hogy szívesen megküzdene az Errol Spence Jr. – Mikey Garcia meccs győztesével. „Manny Pacquiao utazása folytatódik!” – mondta Pac Man.

Komment