Manny Pacquiao felvette a harcot a koronavírussal!

Manny Pacquiao (Kép: PuzzlePix Fotóügynökség)

Manny Pacquiao amellett, hogy profi ökölvívó évek óta szenátorként is dolgozik a Fülöp-szigeteken, valamint alapítványával rendszeresen segíti a rászorulókat. Így természetes volt számára, hogy ebben a kritikus helyzetben is segít, amiben csak tud.

Alapítványa, Jack Ma alapítványával közösen 50 000 koronavírus tesztet és 700 000 védőmaszkot vásárolt Kínából, valamint öt buszt is, amivel segíti az egészségügyi dolgozók szállítását a legsűrűbben lakott manilai körzetekben.

Nem csak anyagilag, de személyes jelenlétével is igyekszik támogatni az embereket és megnyugtatni őket. Fontosnak tartja, hogy ne uralkodjon el az embereken a pánik és ne kezdjenek fosztogatásba az utcákon egy esetleges élelmiszerhiány esetén. Fontos, hogy a szegényebb réteget is segíteni tudják. Bízik benne, hogy személyes megjelenésével az utcákon hallgatni fognak rá az emberek, még az sem érdekli, hogy ő is megfertőződhet.

„Ha vezető vagy, akkor a frontvonalban kell lenned. Vezetni kell az embereket és kell, hogy az emberek lássák, hogy velük vagy. Én is szegény voltam, tudom, hogy mit éreznek!” – mondta el Pacquiao.

A koronavírus járvány terjedése miatt rengeteg ökölvívó gálát elhalasztottak és minden bizonnyal Pacquiao júliusi visszatérése is csúszhat. Ráadásul ő a bokszmeccseit a szenátori teendőihez igazítja, így az sem kizárt, hogy idén mégsem tud szorítóba lépni, de ez még elválik. Most nem ez az elsődleges számára.

Komment