KO-val győz a koronavírus a boksz felett?

Az egyre terjedő, már a WHO által világjárványnak nyilvánított koronavírus sajnos rányomja bélyegét az ökölvívásra is. Érthető okokból egyre több országban tiltják be világszerte a nagyobb rendezvényeket, hogy ezzel is akadályozzák a vírus rohamos terjedését. Elsőként Japánban és Olaszországban halasztottak el bokszgálákat, de most már szinte az egész világon sorra jelentik be, hogy elhalasztják a rendezvényeket. A Top Rank a New York Állami Atlétikai Szövetséggel konzultálva elhalasztotta a most hétvégi és a jövő hét keddi gáláját, ahol Shakur Stevenson és Michael Conlan is szorítóba lépett volna. Először még arról volt szó, hogy zárt ajtók mögött rendezik meg a két eseményt, de inkább a halasztás mellett döntöttek.

Pár napja a március 26-án kezdődő, Argentínába tervezett olimpiai válogató tornát is lefújták a vírus miatt. Az európai válogatót viszont megtartják, ami most hétvégén lesz Londonban és ahol egyébként a magyar válogatott is részt vesz.

Kaliforniában a kormányzó javaslatára minden 250 fősnél nagyobb rendezvényt eltöröltek, így a Kalifornia Állami Atlétikai Szövetség elrendelte a boksz gálák és egyéb küzdősport rendezvények elhalasztását. Egyelőre csak márciusról van szó, de nyilván a vírus terjedésétől függ a további döntés. Így nem lehet megmondani, hogy mely gálákat halasztják el és mikortól lehet újra nagyobb létszámú eseményt rendezni.

A mostani hírek szerint a március 28-i Artur Beterbiev – Fanlong Meng félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést megtartják Kanadában. Valamint Frank Warren utolsó nyilatkozata szerint az április 11-i, londoni Daniel Dubois – Joe Joyce gálát sem halasztják el. De korai még ezt biztosra venni, ha országosan betiltják a nagyobb létszámú rendezvényeket, akkor ezek is elmaradhatnak.

Állítólag ezért sem jelentette még be hivatalosan a Golden Boy Promotions Canelo következő meccsét, mert ha a helyzet így marad vagy fokozódik, akkor az is elmaradhat. Ahogy a Whyte – Povetkin, Usyk – Chisora és Joshua – Pulev meccsek köré épülő gálák is.

Komment