Csehországban is zajlanak a küzdelmek

Amíg serdülő versenyzőink Bulgáriában küzdenek a sikerekért az Európa bajnokságon, addig Csehországban felnőtt versenyzőink egy csoportja kapott főszerepet az Ústi Nad Labem városában 49. alkalommal megrendezett nemzetközi tornán. Jellemzően azok a felnőtt versenyzők lépnek itt szorítóba, akik nem tartoznak az ökölvívásunk első kiemelt vonalához, de ennek ellenére tehetséges és jó versenyzők.

Sárközy Attila 69 kg-ban azonnal a házigazdák versenyzőjét kapta ellenfélnek. Chludil Michal nem tartozik a keveset bokszoló versenyzők közé, sok nagy tornán mérette már meg magát és vannak kifejezetten kiemelkedőnek mondható eredményei is. Nem volt papíron könnyű dolga ellene Sárközynek. De, hogy mit súg előre a papír, az nem feltétlen azonos azzal, hogy mi fog gyakorlatban a ringben történni. Sárközy az első menettől kezdve végig dominálta párharcukat, nagyon taktikusan nem hagyta ellenfelét kibontakozni. Mindhárom menetben meg tudta tartani hatalmas fölényét és tiszta találatok tömegével bizonytalanította el ellenfelét, miközben olyan precízen védekezett, hogy az gyakorlatilag el sem tudta őt találni. Nagyon szép csatában lépett a magyar versenyző túl az első ellenfelén, megérdemelt, egyhangú pontozás mellett.

75 kg-ban Wittmann Ferenc és hazai versenyzőt kapott ellenfélnek. Kotrc David nagy ütőerővel rendelkező, kemény harcos. Sajnos rutinját és kiemelkedő képességeit jól tudta kamatoztatni kettejük párharcában, így Wittmann egyhangú pontozással vereséget szenvedett el tőle. A magyar versenyző küzdeni akarásával és szellemével nem volt probléma, azt még dicsérni is érdemes.

Magyar szempontból tehát vegyes lett e verseny első napjának a mérlege, hiszen egy győzelem és egy vereség került a mérlegbe. Bízunk nagyon abban, hogy a folytatásban a többi magyar sikeresen fog szerepelni.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment