Maidana kész egy harmadik meccsre Mayweather ellen

Fotó: Marcos Maidana – Floyd Mayweather Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Marcos Maidana több, mint öt éves szünet után idén áprilisban újra ringbe lépett volna egy bemutató meccs keretében Argentínában. Ezt a meccset azonban a koronavírus miatt el kellett halasztani, de az edzést továbbra is folytatja és a videók alapján már jókora súlyfeleslegtől megszabadult és egyre jobb formában van.

Az, hogy hivatalos bokszmeccsen is újra szorítóba lép már sokszor felmerült, a menedzsere korábban azt nyilatkozta, amikor bejelentették ezt a bemutató meccset, hogy nem kizárt, hogy még profi meccsen is újra láthatjuk a korábban két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Maidana-t. Most pedig Jorge Cali korábbi kick-box világbajnok, aki áprilisban lett volna Maidana ellenfele pedig már egy harmadik Mayweather elleni meccsről beszélt, persze csak feltételes módban. Ezzel pedig elindított egy „lavinát”. Cali szerint az első Mayweather – Maidana meccset egyértelműen Maidana nyerte, de elvették tőle a győzelmet. Úgy gondolja, ha sor kerülne egy harmadik meccsre köztük, akkor Maidana kétségek nélkül verné „Moneyt”. Nagyon elszántan készül Maidana, úgy tűnik most komolyan gondolja a visszatérést, nem úgy, mint korábban. Mert nem ez az első alkalom, hogy az argentin úgy döntött visszatér.

A Cali-val készült interjút valószínűleg Mayweather vagy Mayweather csapatának egy tagja is olvasta, mert másnap már ki is tettek egy videót, amihez csak ennyit fűztek: „Azt gondolták, hogy feltörhetik a MayVinci kódot.”

Erre pedig Maidana-ék is válaszoltak: „A bokszvilág tudja ki nyert. Ha Floyd Mayweather-nek bármilyen kérdése lenne El Chino Maidana a rendelkezésére áll 2021 február-március körül.”

2014-ben két meccsük is volt egymás ellen, mindkettőt Mayweather nyerte pontozással, Maidana pedig ezután visszavonult. Jövőre talán egy harmadik meccsre is sor kerülhet 7 évvel az első két meccsük után. Ez az üzengetés persze még semmit nem jelent, de úgy tűnik Maidana részéről lenne rá hajlandóság Mayweather részéről pedig nyilván a pénz dönt.

Komment