Lomachenko VS Lopez: május 30?

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár hivatalos bejelentés még nem történt a Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO) – Teofimo Lopez (15-0; 12 KO) címegyesítő mérkőzésről, de Lopez kitett egy sokat sejtető posztot az egyik közösségi oldalára. A fiatal IBF világbajnok csak annyit írt, hogy május 30! Ebből a külföldi szakportálok egyből arra következtettek, hogy ez a Lomachenko elleni meccs dátuma. Amire valóban nagy az esély, mert Lopez mindennél jobban várja már, hogy megküzdjön az ukránnal és Arum is azt mondta korábban, hogy április – május.

A veretlen Teofimo Lopez tavaly december óta az IBF könnyűsúlyú világbajnoka, Vasyl Lomachenko pedig a WBO/WBA Super világbajnok és a WBC Franchise bajnoka. Tehát a címegyesítő meccs győztese a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka lesz. Mindkét ökölvívót Bob Arum és a Top Rank képviseli, így valószínűleg könnyebben megy a megegyezés, de mégsem mondott eddig semmi biztosat Arum, azt leszámítva, hogy biztos, hogy lesz ez a meccs.

Lehet, hogy Lopez posztjával legalább egy részinformáció napvilágra kerül. Május 30-a lehet Lopez nagy napja, aki villámgyorsan csúcsra érhet, ha legyőzi Loma-t. Amiben ugyan sokan kételkednek, de ő magabiztos. Egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy korai lenne neki az ukrán elleni meccs, aki napjaink egyik legjobb ökölvívója. Alig várja, hogy szorítóba lépjen, nehezen viseli a várakozást, aktív akar maradni és mielőbb küzdeni. Szerinte Lomachenko már a karrierje vége felé jár, nem sok ideje van, hogy történelmet írjon, amíg ő még csak most indult el a csúcsra, hisz még csak 22 éves. A Lomachenko elleni meccs nagy lehetőség neki, hogy lerövidítse az utat a csúcsra, ahova mindenképp el fog jutni, szupersztár akar lenni.

Komment