December 14.: Crawford – Kavaliauskas és Commey – Lopez világbajnoki meccsek New York-ban

Fotó: Terence Crawford – PuzzlePix Fotóügynökség

Bár még mindig a múlt hétvégi Ruiz – Joshua visszavágó foglalkoztat mindenkit, azért érdemes a most hétvégéről is beszélni, mert nem kisebb név lép ismét szorítóba, mint a WBO váltósúlyú világbajnok Terence Crawford.

A három súlycsoportban is világbajnoki címet szerző, kisváltósúlyban pedig vitathatatlan bajnoki címig jutó klasszis Crawford (35-0; 26 KO) most szombaton egy kötelező címvédésen lép szorítóba a WBO-nál váltósúlyban első helyen rangsorolt litván bunyós Egidijus Kavaliauskas (21-0-1; 17 KO) ellen. Nem épp a litván bunyós Crawford hőn áhított ellenfele és kicsit olyan, mintha „ló nincs, szamár is jó” alapon került volna képbe annak ellenére, hogy kötelező kihívó. Hónapokig cikkezett arról a külföldi sajtó, hogy a Top Rank igyekszik egy címegyesítő meccset összehozni Crawford-nak valamelyik másik nagy szervezet váltósúlyú világbajnokával, de nem sikerült. Pedig ez lenne az igazi kihívás, mert amióta váltósúlyban van nem került össze túl kemény ellenfelekkel. A szakértők szerint egyértelműen Crawford a meccs esélyese, ez egy kötelezően teljesítendő feladat számára, de azért nem szabad lebecsülni Kavaliauskas-t sem.

A Crawford – Kavaliauskas meccsen kívül érdemes még a Richard Commey (29-2; 26 KO) – Teofimo Lopez (14-0; 11 KO) IBF könnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzésre is odafigyelni. A győztes ugyanis 2020-ban Vasyl Lomachenko-val küzdhet a könnyűsúlyú vitathatatlan bajnoki címért. A ghánai Commey idén februárban szerezte meg a betöltetlen IBF övet, majd egy alkalommal meg is védte a korábbi világbajnok Raymundo Beltran ellen. Majd képbe került a Bob Arum által nagyon jól menedzselt Teofimo Lopez, aki villámgyorsasággal jutott el a kötelező kihívói pozícióig. Lopez korábban többször is „húzogatta az oroszlán bajszát” és próbálta elérni, hogy Lomachenko-val küzdhessen. Aki közölte, hogy felőle rendben, de előbb mutasson is valamit Lopez, mondjuk szerezzen egy világbajnoki címet, mert addig nincs rá esély. Ha legyőzi Commey-t, – ami Lomachenko szerint nem fog megtörténni – akkor sor kerülhet erre a meccsre.

Komment