Kiütéssel győzött Yarde, Williams és Dubois is

Fotó: Anthony Yarde – Travis Reeves – PuzzlePix Fotóügynökség

Izgalmasan alakult a tegnap este Kensington-ban a Frank Warren által szervezett gálán. Szorítóba lépett többek között a félnehézsúlyú Anthony Yarde,  középsúlyú Liam Williams és a nehézsúlyú Daniel Dubois is.

.A brit félnehézsúlyú WBO Interkontinentális bajnok Anthony Yarde (18-0; 17 KO) egy újabb könnyű győzelmet aratott tegnap este. Az amerikai Travis Reeves (17-4-2; 7 KO) öt menetig bírta a veretlen Yarde ellen, de ő sem kerülhette el a kiütést. Az első négy menetet is simán vitte Yarde, majd az ötödik menet első felében már nem bírta Reeves Yarde ütéseit. Az ötödik menet 48. másodpercében a bíró leállította a küzdelmet mielőtt még a padlóra került volna Reeves, egyértelmű volt Yarde győzelme. Yarde ezzel továbbra is veretlen és 18 győzelméből 17-et kiütéssel abszolvált. Yarde világbajnoki álmokat dédelget és már többször kihívta a WBO világbajnok Sergey Kovalev-ot. Igazából már csak arra vár Yarde és promótere, Frank Warren, hogy a WBO elrendelje a kötelező címvédést az orosznak.

A középsúlyú Liam Williams (20-2-1; 15 KO) aratta a tegnap esti gála legdurvább kiütéses győzelmét. A brit középsúlyú bajnoki címért folytatott küzdelemben gyakorlatilag másfél menet alatt kivégezte Joe Mullender-t (11-3; 5 KO). Már az első menetben is folyamatos nyomás alatt tartotta Williams az ellenfelét, majd a második menetben úgy rárontott, hogy az 50. másodpercben padlóra került Mullender. A számolást követően a bíró tovább engedte a küzdelmet, de Mullender-nek ideje sem volt magához térni, Williams úgy letámadta, hogy egy ütéssel ismét padlóra küldte és már fel sem tudott állni.

A mindössze 21 éves nehézsúlyú Daniel Dubois (10-0; 9 KO) is egy újabb kiütéses győzelmet zsebelt be. Ellenfele a román Razvan Cojanu (16-6; 9 KO) volt, aki szintén csak két menetet bírt ki tegnap este. A meccs tétje a megüresedett WBO nehézsúlyú Európa-bajnoki címe volt, ami végül Dubois derekára került.

Komment