Bivol és Beterbiev is címet egyesítene Kovalev-val, de Anthony Yarde is várja, hogy lehetőséget kapjon

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Sergey Kovalev február másodikán visszaszerezte a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét Eleider Alvarez ellenében, azok után, hogy Alvarez tavaly augusztusban elvette tőle. Kovalev a visszavágóra már új edzővel és új taktikával készült, ami láthatóan bevált neki. Az orosz ezúttal nem a kiütésre hajtott, hanem okos, megfontolt bunyóval kipontozta Alvarezt.

Kovalev (33-3-1; 28 KO) a győzelmét követően azt nyilatkozta, hogy címet akar egyesíteni. Kovalev jelenleg a WBO világbajnoka, a másik három nagy szervezetnél pedig Dmitry Bivol (WBA), Artur Beterbiev (IBF) és Oleksandr Gvozdyk (WBC) a félnehézsúlyú világbajnok. A három bajnok közül kettő, Bivol és Beterbiev már reagált is, ők szívesen egyesítenének címet Kovalev-val.

Bivol (15-0; 11 KO) elismerően nyilatkozott Kovalev Alvarez elleni teljesítményéről és elmondta, hogy szívesen egyesítene címet vele. Bivol azt is elmondta, hogy nagy fejlődést igazából nem látott Kovalev bunyóján, de az egyértelmű volt, hogy tartotta magát a megbeszélt taktikához és jól osztotta be az erejét.

Beterbiev (13-0; 13 KO) is szívesen küzdene Kovalev-val főleg azok után, hogy amatőrként kétszer is megverte Kovalev-ot. „Most van egy öve. Nekem is van egy övem. Ez a megfelelő alkalom, hogy címet egyesítsünk egy nagy küzdelemben. Gyerünk, csináljuk! Csináljuk Kovalev! Harcoljunk!” Elég valószínű, hogy Beterbiev nehezebb falat lenne Kovalev-nak, mint Alvarez.

A két világbajnokon kívül a WBO Interkontinentális bajnoka, a WBO félnehézsúlyú ranglistáján első helyen álló Anthony Yarde (17-0; 16 KO) is jelezte, hogy ő is itt van és készen áll, hogy a világbajnoki címért küzdhessen. „Csak átmenetileg övé az öv, hamarosan az én kezemben lesz. Eljött az én időm, de jelenleg a következő küzdelem a legfontosabb.” Yarde február 23-án Travis Reeves ellen küzd majd, de utána jöhet Kovalev.

Kérők tehát akadnak szép számmal, kíváncsian várjuk kit választ Kovalev.

Komment