Kikapott Szellő Imre Belgiumban

Szellő Imre (24-1; 16 KO) sajnos vereséget szenvedett Belgiumban Ryad Merhy (29-1; 24 KO) ellen. Így a belga bunyósé lett a cirkálósúlyú WBA interim világbajnoki cím. Nagyon kemény csatán van túl Imre, aki mindent megtett a győzelemért.

Az első négy menet nagyon kiegyenlített volt. Majd az ötödik menet elején Merhy egy jobb horoggal megfogta Imit, majd testen és fejen is több tiszta találata volt a belgának, a kötélnek szorította Imit és folyamatos nyomás alatt tartotta. Majd a hatodik menet is hasonlóan zajlott, de a belga türelmesen bunyózott nem támadta le egyből Imit, várta a megfelelő pillanatot és a menet vége előtt nem sokkal egy óriási balhoroggal padlóra küldte a magyar bunyóst. Imi fel tudott állni és szerencsére már csak pár másodperc volt a gongszóig. Majd a hetedik menetben kétszer kellett számolni Imrére. A menet felénél egyszer letérdelt Imi, majd egy perccel a vége előtt a padlóra került, de ismét felállt. A mérkőzésvezető szüntette be a küzdelmet, így TKO-val lett vége 50 másodperccel a 7. menet vége előtt.

Imi mindent elkövetett a győzelemért, de sajnos túl sok pontos és kemény ütést kapott a belgától. Nem tudott kitisztulni, de a szíve vitte előre, minden egyes számolás után folytatni akarta, de sajnos a belga jobbnak bizonyult. Merhy részéről voltak a pontosabb és hangsúlyosabb találatok. A belgáról Erdélyi Kálmán szakkommentátor is elmondta, hogy nagy ütő és nagyon jó dinamikája van, egyik másodpercről a másikra meg tudja változtatni a mérkőzés állását és ez sajnos be is igazolódott.

Komment