Khan magabiztos: „Legyőzöm Crawford -ot!”

Amir Khan profi váltósúlyú ökölvívó.
Fotó: Amir Khan – PuzzlePix Fotóügynökség

Kicsivel több, mint három hét van már csak hátra a Terence Crawford (34-0; 25 KO) – Amir Khan (33-4; 20 KO) váltósúlyú címmérkőzésig, aminek tétje Crawford WBO világbajnoki öve. Amikor bejelentették, hogy a Top Rank felkérte Khan -t, hogy ő legyen Crawford következő ellenfele mindenki meglepődött, valószínűleg még Khan maga is, de rövid gondolkozás után elvállata. Annak ellenére is, hogy a saját promótere kétszer akkora összeget ajánlott neki egy Kell Brook elleni meccsért. Khan inkább döntött a kevesebb pénz mellett, mert Crawford legyőzése egyrészt óriásit dobna az amúgy inkább már leszálló ágban lévő karrierjén, sőt még egy világbajnoki címet is bezsebelhet.

A bokszrajongók és a szakma szinte egyöntetűen Crawford -ot tartja esélyesebbnek és ezt Khan is elismerte, de ennek ellenére nagyon magabiztosan nyilatkozott. Khan szerint nagyon sok minden szól a javára és meglepetést fog okozni a rajongóknak és Crawford -nak is. Szerinte a gyorsasága, a mérete, az intelligenciája, a képességei mind mellette szólnak. Szerinte Crawford még nem találkozott ilyen bunyóssal, mint ő.

„Először is, ő (Crawford) nem váltósúlyú, úgy jött fel ebbe a súlycsoportba. Már két meccse volt ebben a divízióban, de alacsonyabb kaliberű bunyósok ellen, akiket valószínűleg én is megvertem volna. Úgy érzem, hogy most a legjobb fog a legjobbal bunyózni ebben a súlycsoportban. Most le lesz tesztelve. Meg van a sebességem, az erőm, a robbanékonyságom és a méretem, ami ahhoz kell, hogy legyőzzem. … Ebben a harcban én vagyok az esélytelenebb, de a nagyobb fickó. Több tapasztalatom van és tudom, hogy Terence veretlen és jól bunyózott legutóbb, de ez egy kicsit sok lesz neki. … Mindenki azt gondolja, hogy könnyedén meg fog verni, de meglepetést fogok okozni. Ez az én időm. Fizikailag jobb formában vagyok, mint 3-4 éve. Kemény meccs lesz, az biztos.”

Khan azt mondja, hogy nem valószínű, hogy kiüti Crawford -ot, de pontozással meg fogja nyerni a meccset. Az összecsapás április 20-án lesz a New York-i Madison Square Garden-ben.

Komment