Jose Carlos Ramirez két szervezet világbajnoka lett, Tevin Farmer megvédte címét

Fotó: Jose Carlos Ramirez – Maurice Hooker – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap éjszaka a texasi Arlington-ban két világbajnoki címmeccset is tartottak. Jose Carlos Ramirez és Maurice Hooker kisváltósúlyban, Tevin Farmer és Guillaume Frenois pedig nagypehelysúlyban bunyózott.

A veretlen Jose Carlos Ramirez (25-0; 17 KO) tavaly március óta a WBC kisváltósúlyú világbajnoka, Maurice Hooker (26-1-3; 17 KO) pedig tavaly június óta volt a WBO világbajnoka. Tegnap este egy címegyesítő meccsen találkozott a két bunyós és immáron Ramirez a két szervezet világbajnoka. Ramirez a hatodik menetben TKO-val nyerte meg a meccset. Hooker-re már az első menetben számolni kellett, mert padlóra került, de nem igazán ütés miatt. Bár bekapott egyet, de Ramirez rálépett Hooker lábára, aki inkább azért ült le, reklamált is a mérkőzésvezetőnek, de ő ettől függetlenül számolt rá. Majd a hatodik menetben már egyértelművé tette Ramirez, a köteleknek szorítva sorozta Hooker-t, amíg a bíró le nem állította a küzdelmet.

Az amerikai Tevin Farmer (30-4-1; 6 KO) pedig a rendkívül rutinos francia Guillaume Frenois (46-2-1; 12 KO) ellen védte meg sikeresen az IBF nagypehelysúlyú világbajnoki övét. Farmer egyhangú pontozással (116-111, 119-108, 116-111) védte meg címét. Farmer fölénye egyértelmű volt, még úgy is simán nyert, hogy a 10. menetben mélyütés miatt levontak tőle egy pontot.

Komment