Jorge Linares kisváltósúlyban tér vissza és élőben láthatjuk majd a facebookon

Fotó: Jorge Linares – Europress Fotóügynökség

A korábbi WBA könnyűsúlyú világbajnok Jorge Linarest (44-4; 27 KO) legutóbb az ukrán Vasyl Lomachenko ellen láthattuk május 12-én. Akkor a venezuelai világbajnok TKO-s vereséget szenvedett a 10. menetben és elveszítette világbajnoki övét. Szeptemberben ismét ringbe lép Linares, de már egy súlycsoporttal feljebb, kisváltósúlyban. Szeptember 29-én a puerto rico-i Abner Cotto (23-3;12 KO) lesz az ellenfele a kaliforniai Indio-ban. A mérkőzést a Golden Boy Fight Night elnevezésű meccssorozat keretén belül rendezik, így élőben lehet majd nézni a Golden Boy Boxing facebook oldalán.

A 32 éves Linares korábban három súlycsoportban is világbajnoki címig jutott és természetesen most is ez a célja. Be akarja bizonyítani, hogy továbbra is az élmezőnybe tartozik.

„Éhesebben térek vissza, mint valaha, hogy megmutassam az egész világnak, hogy még mindig az egyik legjobb bunyós vagyok a világon. Nagy harcokat akarok, még a világ nem látta a legjobbat belőlem. Az új edzőmmel és a csapatommal megmutatjuk, hogy képes vagyok kisváltósúlyban is megállni a helyem egy olyan figyelemre méltó ellenféllel szemben is, mint Abner Cotto. Szeptember 29-én egy határozott Jorge Linares-t láthatnak majd a rajongók.”

Linares ugyan vereséget szenvedett Lomachenko-tól, de meglepő módon a hatodik menetben sikerült padlóztatnia az ukrán fenomént. Ráadásul a végzetes testütésig, amitől Linares padlóra került meglepően szoros volt a küzdelem. Egy pontozóbírónál 85-85 volt az eredmény, a másik kettőnél pedig 84-86, illetve 86-84 volt az állás. Ez alapján is ki lehet jelenteni, hogy Linares-nek van még keresnivalója, azt nem lehet előre megmondani, hogy lesz-e még világbajnok, de biztos, hogy van még benne pár jó meccs.

Komment