Bogdán „Golyó” Zsoltot kérdeztük a Ruiz – Joshua visszavágóról

Fotó: Bogdán “Golyó” Zsolt – BOX TV

Már tényleg csak pár nap van hátra az év egyik legjobban várt nehézsúlyú meccséig. Anthony Joshua december 7-én, szombat este megpróbálja visszaszerezni Andy Ruiz Jr.-tól az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki címeit. Ruiz óriási meglepetésre négyszer is padlóra küldte Joshua-t és TKO-val győzött az addig veretlen világbajnok ellen júniusban. Úgy, hogy Ruiz beugróként kapott lehetőséget, miután az eredeti ellenfél, Jarrell Miller megbukott egy doppingteszten.


A korábbi kiváló nehézsúlyú ökölvívót, Bogdán „Golyó” Zsoltot kérdeztük a meccsről:

„Az első meccsüknél úgy gondoltam Joshua behúzza a győzelmet, annak ellenére, hogy ismerem Ruiz pályafutását régóta. Mégis azt gondoltam, Joshua túl nagy falat neki! Megmondom őszintén nagyon boldog volt a másnapom, mivel egy hozzám hasonló húsgolyó megverte az izomkolosszust, így joggal kérdezhettem mindenkitől, akivel a meccsről beszélgettünk, hogy kinek mi baja a dagikkal? 🙂 🙂 Újra bebizonyosodott, hogy itt nem az izmok számítanak igazán, hanem a szív és a vér! Joshuát mindamellett nagyon kedvelem, egy végtelenül szerény, jó gyerek! Még évekkel ezelőtt találkoztam is vele és személyesen is egy fain forma volt! A mostani meccsükkel kapcsolatban Ruiznak drukkolok, hogy tovább bizonyítsa, hogy lehet hamburgert enni sült krumplival és nagyot így is lehet ütni!”

A visszavágó eredményéről természetesen megoszlanak a vélemények, a fogadóirodák Joshua-t tartják esélyesebbnek. A szakértők, bokszolók véleménye pedig vegyes. Egy biztos, most mindkét bunyósnak volt ideje alaposan felkészülni a másikra.

Komment