Esélylatolgatás: Garcia – Spence vagy Garcia – Crawford?

Mikey Garcia (38-0) március 10-én egyhangú pontozással legyőzte Sergey Lipinets-et és ezzel már negyedik súlycsoportjában is világbajnok lett. A történelmi győzelem után több lehetőség is kínálkozik Garcia számára. Marad kisváltósúlyban és megvédi címét vagy máris tovább lép váltósúlyba. Garcia már korábban is azt nyilatkozta, hogy szeretne majd tovább lépni váltósúlyba és ott is világbajnoki címet szerezni. A kérdés az, hogy rögtön vált, vagy marad még pár meccs erejéig kisváltósúlyban. Garciának gyorsan kell döntenie, ugyanis az IBF ultimátumot adott neki. Március 22-ig kell eldöntenie, hogy kiáll-e a kötelező kihívó Ivan Baranchyk ellen. Garcia elmondta, hogy élvezi ezt a szabadságot, hogy küzdhet könnyűsúlyban, kisváltósúlyban vagy akár váltósúlyban is. Nincs még egy bunyós ilyen lehetőségekkel. Akár már májusban vagy júniusban is újra szorítóba léphet.

Garcia, ha továbblép váltósúlyba egy régi álma válhat valóra. Régóta szeretne megküzdeni a váltósúlyú IBF világbajnok Errol Spence Jr-al (23-0). „A Spence elleni küzdelem izgat engem, a legnagyobb kihívásom. … Ami leginkább érdekel Spence-el kapcsolatban az nyilvánvalóan egy nagy és látványos bunyó vele. Ő vitathatatlanul a legjobb bunyós váltósúlyban és a karrierem legnagyobb kihívása lenne. … Az egyszerű harcok nem hoznak nekem tiszteletet vagy elismerést, nem fognak komolyan venni és bajnokként elismerni. De, ha nagy csatákat vívsz az emberek mindig szeretni fognak. Ez az egyetlen módja, hogy mindig emlékezzenek rám.”

Garcia váltósúlyba lépésével még egy érdekes meccs kerülhet kilátásba.  Korábban már felvetődött egy Mikey Garcia – Terence Crawford (32-0) összecsapás kisváltósúlyban. Ez végül nem jött létre, mivel Crawford is súlycsoportot váltott és április 14-én váltósúlyban fog megküzdeni Jeff Horn-nal a WBO váltósúlyú világbajnoki övéért. Most viszont újból terítékre kerülhet kettejük összecsapása. Garcia már korábban említette, hogy Crawford is szerepel a „kívánságlistáján”. Crawford pedig áll elébe, azt mondta, ha Garcia fellép váltósúlyba szívesen megmérkőzik vele. Crawford edzője, Brian McIntyre is nyilatkozott korábban Garciával kapcsolatban. Elmondta, hogy állnak elébe és ugyanazt tennék vele, mint ami amatőr korukban történt. „Terence elverte, mint a sz**t!”

Mikey Garcia esetleges újabb súlycsoport váltásával érdekes mérkőzéseknek nézhetünk elébe. A Garcia – Spence – Crawford hármas bármelyik párosítása izgalmas meccset hozhat.

Komment