Április 21. Khan Liverpoolban, Donaire Belfastban lép ringbe

Carl Frampton – Fotó: Europress Fotóügynökség

Április 21-én, szombaton az Egyesült Királyság két különböző pontján is szorítóba lépnek az ökölvívás nagy alakjai. A Liverpool-i gálán kevésbé ismert bunyósok lépnek ringbe, de egy meccsre igazán érdemes lesz odafigyelni. Közel két év kihagyás után tér vissza a kötelek közé a váltósúlyú Amir Khan (31-4; 19 KO). Khan utolsó meccsét 2016 májusában vívta, akkor Saul „Canelo” Alvarez-től kapott ki KO-val egy középsúlyú címmérkőzésen. A korábbi világbajnok „Khan Király” a kanadai Phil Lo Greco (28-3; 15 KO) ellen tér vissza szombaton. Kettejük találkozójának pikantériája, hogy Lo Greco személyes támadást intézett Khan ellen a januári sajtótájékoztatón. A kanadai felemlegette ellenfele magánéleti problémáit, amit Khan igen csak zokon vett és bosszút ígért szombatra. A mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti este 21 órától, így nem maradunk le erről a bosszúról.

Belfastban is rendeznek egy gálát szombaton, ahol nem más, mint a legendás Nonito Donaire (38-4; 24 KO) is ringbe lép. Ellenfele a belfasti Carl Frampton (24-1; 14 KO) lesz egy 12 menetre kiírt mérkőzésen, ahol a tét a WBO pehelysúlyú interim öve lesz. Mindkét ökölvívó célja, hogy újra világbajnok legyen, ehhez pedig az interim bajnoki címen keresztül vezet az út. A meccs győztesének esélye nyílik majd, hogy megküzdjön Oscar Valdezzel a WBO világbajnoki címéért. A „Sakál” becenevű Frampton elmondta, hogy Valdeznek szembe kell majd néznie az interim bajnokkal és ez még nagyobb ösztönzést jelent neki és Donaire-nek is. A korábban két súlycsoportban is világbajnok Frampton karrierje egyik legnehezebb mérkőzésére készülhet. A 35 éves Donaire az elmúlt 17 évben 7 világbajnoki címet szerzett, 4 különböző súlycsoportban és most is a csúcsra akar törni. Frampton győzelme esetén akár az IBF világbajnoki címéért is megküzdhet a Lee Selby – Josh Warrington meccs győztesével.

A WBO harmatsúlyú világbajnoki öve is terítékre kerül szombaton Belfastban. A jelenlegi címvédő a dél-afrikai Zolani Tete (26-3; 21 KO) első alkalommal védheti meg világbajnoki övét azután, hogy tavaly novemberben megszerezte azt. Akkor Tete az első menetben kiütötte honfitársát Siboniso Gonya-t és ezzel világbajnok lett. Ellenfele a veterán, 42 éves Omar Andres Narvaez (48-2-2; 25 KO) lesz. A rutinos argentin bunyós korábban két súlycsoportban (légsúly és nagylégsúly) is világbajnok volt, számos alkalommal is sikeresen megvédte világbajnoki címét. Narvaez 18 éves profi pályafutása alatt 52 mérkőzést vívott és mindössze kétszer kapott ki. Első vereségét éppen attól a Nonito Donaire-től szenvedte el, aki szintén ezen a gálán lép kötelek közé.

Magyar érdekeltsége is lesz a belfasti gálának. A székesfehérvári Nagy Attila Tibor (11-30-1; 7 KO) is megmutathatja magát az észak-ír közönségnek. Ellenfele egy fiatal angol bunyós, Ryan Hatton lesz. Egy négy menetesre kiírt nagyközépsúlyú mérkőzésen mérhetik össze tudásukat.

Komment