Fejvédő: áldás vagy zavaró tényező?

Edző, illetve verseny fejvédők. Van aki utálja, van aki imádja.

Nem is olyan régen elképzelhetetlen volt egy olimpia fejvédő nélkül, azonban pár évvel ezelőtt a felnőtt kategóriában megszüntették! Mindig is vita téma volt, hogy javított-e vagy rontott a KO-k és az ebből adódó sérülések arányán, de minden bizonnyal a népszerűség érdekében hagyták el a felnőttek kategóriájában.

Én személy szerint a fejvédő pártján állok és beszéltem érintettekkel, edzőkkel, sportolókkal és orvosokkal is, bár az tény, hogy pontos számokat, kimutatásokat egyikük sem látott, szóval inkább az egyéni vélemény és a tapasztalatok azok, amik ezeknél a beszélgetéseknél a latba nyomtak.

Akik ellene vannak úgy gondolják, hogy a fejben a rázkódás ugyanúgy megtörténik, ám a fejvédő miatt több ütést kapnak be. Az agy persze rázkódni fog fejvédőben is ez elkerülhetetlen, de nem mindegy, hogy milyen mértékben! Az olcsó megoldású fejvédők valóban nem figyelnek sem a megfelelő szivacs, sem pedig a megfelelő belső borítás minőségére.

Megoldás:

Figyelni kell arra, hogy pontosan milyen fejvédőt is vásárolunk! Az első amit érdemes megvizsgálni a szivacs keménysége. A túl kemény szivacs ugyanis semmit sem ér, hiszen az ütés erejéből semmit nem vesz el. E mellett pedig külön figyelmet kell szentelni a belső borításra is, ugyanis sok fejvédőnél ez az anyag szintén szimpla bőr vagy műbőr, ami kemény és nem utolsó sorban nagyon csúszós!

A legtöbb bunyós azért nem szereti a fejvédőket, mert sosem használt igazán jót! Egy jól kiválasztott fejvédő sok sérüléstől fog megóvni a felkészüléseid során!

Webshop: https://premiumfightshop.hu/vedofelszerelesek-143/fejvedok-150

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment