Golovkin ismét világbajnok lehet a hétvégén

Foró: Gennady Golovkin – Sergiy Derevyanchenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Gennady Golovkin (39-1-1; 35 KO) október 5-én, szombaton korábbi középsúlyú világbajnoki öveiből kettőt is visszaszerezhet. Az ukrán Sergiy Derevyanchenko (13-1; 10 KO) ellenében lép szorítóba a New York-i Madison Square Garden-ben, ahol a tét a betöltetlen IBO és IBF középsúlyú világbajnoki övek.

Mindkét címet birtokolta korábban Golovkin. Az IBF övét csata nélkül veszítette el, mert a Canelo elleni visszavágó körül kialakult hercehurca miatt nem állt ki a kötelező kihívó Derevyanchenko ellen tavaly júliusban így a szervezet elvette a címét. Az IBO övét pedig a Canelo-tól elszenvedett tavaly szeptemberi veresége miatt veszítette el. Így, ha győz szombaton GGG, akkor a korábbi négy középsúlyú övéből kettőt visszakaphat.

Derevyancehnko pedig első alkalommal lehet világbajnok, ha legyőzi a kazah legendát. Ami minden bizonnyal nem lesz könnyű feladat számára, de a szakértők szerint Golovkin győzelme sem egyértelmű, bár még mindig inkább őt tartják a meccs esélyesének.

Ahogy írtuk tavaly épp Derevyanchenko ellen kellett volna megvédenie kötelezően az IBF övét GGG-nek, de nem állt ki vele, így az ukrán akkor Daniel Jacobs ellen akarta megszerezni az üresen álló övet, de nem járt sikerrel. Szoros, megosztott pontozással Jacobs nyerte meg akkor a szervezet övét. Kicsit talán szokatlan módon Derevyanchenko egy újabb lehetőséget kapott az IBF-től, hogy ismét világbajnok legyen. Az ukrán azt tervezi, hogy jabekkel folyamatosan nyomás alatt tartja majd GGG-t, mert edzője szerint hátra menetben nem tud bunyózni a kazah, a cél, hogy kizökkentsék és ők irányítsanak.

Természetesen ehhez GGG-nek is lesz egy-két szava. Új edzőjével Johnatan Banks-szel ez még csak a második meccse lesz, de Banks szerint most sokkal több idejük volt készülni, mint a Rolls elleni meccsre és látványos változást ígér tanítványa bunyójában. Banks szerint Golovkin megmutatja majd, hogy ő nem csak egy ütéses bombázó, hanem felvonultatja majd az egész technikai repertoárját, mert egy igazán képzett bunyós, csak eddig nem mutatott meg mindent abból, amit tud. Az a cél, hogy ugyanolyan határozottan támadjon ahogy eddig is, de jobban figyeljen a védekezésre, próbáljon meg minél kevesebb ütést bekapni, úgyhogy a védekezés nem megy majd a támadás rovására. Banks szerint a kulcs, hogy a mozgáskultúráján változtasson Golovkin-nak, ez az alapja mindennek.

Komment