A WBC részéről jöhet a Wilder – Fury meccs

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – Europress Fotóügynökség

A WBC elnöke Mauricio Sulaiman is megszólalt az esetleges Deontay Wilder (40-0; 39 KO) – Tyson Fury (26-0; 19 KO) meccs kapcsán. Az elmúlt hetekben mindkét bunyós menedzsmentje megerősítette a hírt, hogy akár még az idén ringbe léphet egymás ellen a két nehézsúlyú bombázó. Mivel Deontay Wilder jelenleg a WBC nehézsúlyú világbajnoka ezért a szervezet beleegyezése is szükséges ahhoz, hogy létrejöjjön a meccs. Valószínűleg Sulaiman is jó üzleti lehetőséget lát a két nagyszájú bunyós csatájában és áldását adta a meccsre. Mauricio Sulaiman azt is elmondta, hogy jelenleg Dominic Breazeale (19-1; 17 KO) van kötelező kihívói pozícióban a WBC-nél, de van lehetőség, hogy Wilder engedélyt kapjon a Fury elleni meccsre, mindössze a promóterének kell hivatalosan engedélyt kérnie meg esetleg némi „fájdalomdíjat” fizetni Breazeale-nak, amiért várnia kell.

Deontay Wilder legutóbb márciusban lépett ringbe a kubai Luis Ortiz ellen és a tizedik menetben TKO-s győzelmet aratott, ezzel megőrizve világbajnoki címét és veretlenségét is. Tyson Fury pedig 2,5 éves kihagyás után június elején tért vissza Sefer Seferi ellen és legközelebb augusztus 18-án lép szorítóba Francesco Pianeta ellen. Wilder és Fury mérkőzése azon is múlik, hogy győz-e a Cigány Király augusztusban, amennyiben igen akár még idén decemberben találkozhatnak. Végleges megállapodás még nem született, se dátum, se helyszín nincs kitűzve, erről biztosat valószínűleg Fury augusztusi meccse után fognak mondani.

Wilder egyik menedzsere, Shelly Finkel szerint ez lehet az év legnagyobb nehézsúlyú küzdelme, nagyobb, mint a szeptemberi Anthony Joshua – Alexander Povetkin meccs. Mint arról már annyiszor szó volt, Wilder és Joshua már hónapok óta „tárgyalnak” a kettejük közötti címegyesítő mérkőzésről, de egyelőre szinte semmiben nem tudtak megegyezni, csak az egymásra mutogatás megy, hogy ki miatt nem egyeztek még meg. A WBA pedig közben elrendelte az Alexander Povetkin elleni kötelező címvédést Joshua-nak, tehát ebben az évben a nehézsúly két világbajnoka még biztos nem fog találkozni. Ezt a szituációt használja ki Tyson Fury, hogy ő küzdhessen meg Wilder-el, amit korábbi üzengetéseik és egymás szidása még érdekesebbé tesz. Korábban Fury Wilder 2016-os Artur Szpilka elleni győzelme után felment a ringbe ahol kisebb szóváltásba keveredtek, majd Fury visszatérése után szinte minden héten üzent valami nem túl kedveset Wilder-nek. Tehát épp itt az ideje, hogy a ringben is eldöntsék ki a jobb ne csak a közösségi médián keresztül „harcoljanak”. Kérdés, hogy Tyson Fury-nak mennyire korai még Wilder ellen harcolni, hisz még alig tért vissza a ringbe.

Komment