Freddie Roach szerint Pacquiao nagyobbat üt, mint Mike Tyson

Manny Pacquiao és Ricky Hatton
Fotó: Manny Pacquiao – Ricky Hatton – PuzzlePix Fotóügynökség

A legendás edzőnek Freddie Roach-nak volt szerencséje együtt dolgozni mindkét legendával és érdekes mód úgy véli, hogy a jelenleg váltósúlyú világbajnok Manny Pacquiao nagyobbat üt, mint a legendás nehézsúlyú bunyós Mike Tyson. KO-arányban Tyson a jobb, 50 győzelméből 44-et nyert meg kiütéssel, Pacquiao eddig 62 győzelméből 39-et. Nehéz elképzelni, amit az edző mond már csak a súlykülönbség miatt is, de Roach egy tavalyi interjú során elmagyarázta miért gondolja így.

„Pacquiao ütésének minden olyan eleme meg van, ami a kemény ütéshez szükséges: az erő, a sebesség és a robbanékonyság. Az egész testem zsibbadt, amikor eltalált. Az erő, a sebesség és a robbanékonyság hármasa több, mint a puszta erő. Manny azon kevés emberek egyike, akiben ezek egyszerre meg vannak.” – mondta Roach.

Roach elmondta, hogy ő a legnagyobb ütő bunyós, akivel együtt dolgozott. Amikor a riporter rákérdezett, hogy még Mike Tyson-nál is nagyobb ütő, akkor Roach határozottan azt válaszolta, hogy igen, Pac Man nála is nagyobb ütő.

A nyolc súlycsoportban világbajnoki címig jutó filippínó bunyóst 2015-ben tanulmányozta a Sports Science csapata, hogy megállapítsák, hogy mekkorát is üt Pacquiao. A sebességmérési eredmények azt mutatták, hogy 0,12 másodperc alatt ért célba az ütése, ami szó szerint gyorsabb, mint egy szempillantás. Pacquiao az egész testét beleviszi az ütésekbe és a számítások szerint 806 font erővel képes ütni, ami azt jelenti, hogy olyan érzés, mint, ha egy puskagolyó találna el.


Korábban Shane Mosley azt mondta Pacquiao-ról, hogy fizikailag nem olyan erős, de mégis olyan erővel tud ütni. Nem is érti, hogyan képes erre. Olyan, mintha „valami lenne a kezeiben”.

Ez azonban nem bizonyítja, hogy Pac Man nagyobbat ütne, mint Mike Tyson, de ha Roach ezt mondja, akkor nem érdemes vele vitatkozni.

Komment