Amikor Mike Tyson egy gorillával akart bunyózni

Fotó: Mike Tyson és az egyik tigrise – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Tyson-ról mindenki tudja, hogy évekig tartott különleges fehér tigriseket háziállatként, ami korántsem épp szokványos. Ebből aztán a későbbiekben gondja is akadt. Egyszer például 250 000 dollárt fizetett egy nőnek, aki bemászott a kerítésén és pont a tigrisek ketrecében találta magát. Az egyik tigris pedig megtámadta és szétroncsolta a karját. Nemrég egyébként elmondta Tyson, hogy utólag már nagyon megbánta, hogy tigriseket tartott otthon. Rájött, hogy egyáltalán nem lehet őket háziasítani és nagy felelőtlenség úgy bánni velük, mint valami kis házi kedvenccel.

„Bolond voltam. Nincs mód arra, hogy ezeket a macskákat 100%-ig háziasítsuk. Semmi esetre sem fog megtörténni. Véletlenül meg fognak ölni, főleg, ha durván játszol velük és visszaütsz nekik. Felhúzod őket, visszaütnek és halott vagy. Régebben aludtam velük, de hülyeséget csináltam. Nem kellett volna a házamban tartani őket, azt gondolva, hogy háziasíthatom őket. Tévedtem.” – mondta Tyson a tigrisekről.


Egy másik érdekes sztorival is előállt Tyson, ez még valószínűleg a tigris tartás előtt történt. Egyszer az akkori feleségével Robin Givens-szel fizetett azért, hogy csak ők ketten legyenek a New York-i állatkertben. Amikor sétálgattak megpillantott egy ezüsthátú gorillát, aki a többi gorillát zaklatta. Annyira lenyűgözte őt a gorilla kiállása és az ereje, hogy kitalálta, hogy meg akar küzdeni vele. Megpróbálta lefizetni az egyik gondozót, 10 000 dollárt ajánlott neki, hogy nyitva hagyja a gorilla ketrecét, de a gondozó elutasította az ajánlatot.

„Fizettem egy New York-i állatkerti gondozónak, hogy csak nekem és Robinnak kinyissa az állatkertet. Amikor elértünk a gorillák ketrecéhez megpillantottam egy ezüsthátú gorillát, ami zaklatta a többi gorillát. Olyan hatalmasak voltak, de a szemük olyan volt, mint egy ártatlan csecsemőé. 10 000 dollárt ajánlottam a gondozónak, hogy hagyja nyitva a kaput és összetörjem az ezüsthátú takonydobozt! De elutasította.” – mondta Tyson.

Tyson azóta már ilyen téren is lenyugodott és nem tart csak egy kutyát otthon, akivel néha szokott azért egy kicsit „bokszolni”, de csak viccből.

Komment