Látványos magyar győzelmek Nagyváradon

Péntek este rendezték az első erdélyi nemzetközi profi bokszgálát Nagyváradon. A Felix Promotion által szervezett gála teltház előtt zajlott, a szokásos magas színvonalon, ahol hét magyar bunyós közül hárman most debütáltak a profik között. Az egyik debütáló a 24 éves középsúlyú Hegyi Barnabás, aki amatőrként a válogatott keret tagja, és felnőtt magyar bajnok is volt. Hegyi magyar ellenféllel, Bimbó Lajossal találkozott a ringben egy négy menetre kiírt középsúlyú mérkőzésen. Bimbó Lajos igazi felhozó embernek számít a magyar ökölvívók között, tökéletes ellenfél volt elsőre. Hegyi, egy határozott, agresszív kezdés után az első menet felénél egy kemény testütéssel ütötte ki Bimbót, aki nehezen tudott felállni, és nem tudta folytatni a mérkőzést. Ez a bemutatkozás látványosra és rövidre sikerült.

Szintén kötelek közé lépett a magyar profi ökölvívás jelenleg egyik legnagyobb reménysége Bacskai Balázs is, aki egy nyolc menetre kiírt mérkőzésen csapott össze az ukrán Dmytro Semerenin-nel. Bacskai megfontoltan kicsit lassabban kezdett, az első két menetben felmérte ellenfelét. Balázsnak a mérkőzés elején sikerült eltörnie az ukrán orrát, aminek köszönhetően elég véresre sikerült a mérkőzés. A harmadik menetben már nagyobb fokozatra kapcsolt Bacskai, amit az ellenfél nem tudott követni. Egy egyoldalú mérkőzésen, szinte bokszzsákként püfölte Semernint, teljesen felőrölte, ezért a mérkőzésvezető a harmadik menetben leállította a meccset, így a nyolc menetből végül csak három lett. A magyar bunyósnak ez volt a hatodik mérkőzése és egyben a hatodik győzelme a profik között.

A cirkálósúlyú Darmos „Gladiátor” József ellenfele a bosnyák Belmin Pasalic volt. Hat menetre volt kiírva a mérkőzés, azonban ez is idő előtt véget ért. Darmos, akinek győzelme nem volt túl meglepő, a harmadik menetben nyert TKO-val. Pasalic-nak ez volt a harmadik profi mérkőzése és egyben a harmadik TKO-s veresége.

Sajnos Tóth Tamás visszatérése nem sikerült ilyen fényesre. Tóth közel egy év szünet után tért vissza a ringbe egy kellemetlen, szívós grúz ellenfél ellen. Giorgi Tevdorashvili egy rutinos, kemény bunyós, aki a szabálytalankodástól sem riad vissza. Ezt be is bizonyította tegnap este, folyamatosan lenyomta, lefogta Tóthot és a fejelés is gyakori volt. A negyedik menetben pontlevonással sújtotta a mérkőzésvezető a sorozatos szabálytalanságok miatt a grúzt, aki ennek ellenére egyhangú pontozással nyerte meg a hat menetes cirkálósúlyú mérkőzést. Tóth a tőle megszokottól eltérő bunyót próbált bemutatni, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett a technikára mint korábban, ami sajnos a harciassága kárára ment.

Összességében egy jó hangulatú gálát láthattak a nézők látványos mérkőzésekkel, ahol a román Flavius Biea-t is megismerhették a nézők. A váltósúlyú Biea a román ökölvívás nagy reménysége, és Rácz Félix elmondása szerint, a jövőben akár a Felix Promotion csapatának tagja is lehet.

Komment