Európa Játékok – Hámori Ádám kiesésével nem maradt magyar a férfi boksz Eb-n

Minszk, 2019. június 25. Hámori Ádám a horvát Toni Filipi elleni mérkőzés után a férfi ökölvívás 91 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a II. Európa Játékokon a minszki Urucse Sportpalotában 2019. június 25-én. Hámori Ádám kiesésével nem maradt versenyben magyar férfi bokszoló. MTI/Kovács Tamás

Minszk, 2019. június 25., kedd (MTI) – Nem maradt versenyben magyar férfi bokszoló az Európa-bajnokságnak számító minszki Európa Játékokon, mivel a nehézsúlyú Hámori Ádám vitatható, megosztott pontozással kikapott horvát riválisától a kedd esti negyeddöntőben.

A kőszegi sportoló jó boksszal mutatkozott be szombaton és kedden is remek teljesítményt nyújtott, ám ez sem volt elég a biztos érmet jelentő továbbjutáshoz.

Hámori ellenfele Toni Filipi volt, aki semmi különlegeset nem nyújtott a ringben. A meccset Hámori irányította, végig ő ment előre és többet is talált riválisánál. Filipinek felvillanásai voltak, igaz, azok fontos pillanatokban. Például az első menet hajrájában, márpedig az utolsó másodpercek meghatározhatják egy-egy pontozó ítéletét az adott szakaszról.

A meccset sokszor törte meg szabálytalanság, ahogy az öklözők fáradtak, egyre többször csüngtek egymáson, vagy fogták be a másik karját, fejét. Filipit karfogásért, Hámorit fejelésért figyelmeztették többször is. 

Összességében a magyar tűnt jobbnak, a bírák közül azonban hárman nem ezt látták. Ők 29-28-ra Filipinek adták a meccset, a másik két döntnöknél Hámori győzött (29-28, 30-27), a magyar sarokban Törteli Ferencék pedig nem akartak hinni a fülüknek és a szemüknek, amikor meghallották és meglátták az eredményt.    

“Egyszerűen hihetetlen. A boksz minden elemében jobb volt Ádám, simán győzött. Nem nagyon mondanék inkább most mást” – mondta feldúltan Törteli, a válogatott edzője. Annyit azonban még hozzáfűzött, hogy öt magyar veszített 3-2-es pontozással a tornán, és a többségük nem érdemelt vereséget, mint például Hámori, vagy a délután búcsúzó Fodor Milán (64 kg).    

Ezzel a férfi Eb-n nem maradt több magyar ökölvívó versenyben. Míg a női tornán – amely nem Eb – Budai Vivien szerdán lép ringbe a 69 kilogramm negyeddöntőjében. Sajnos tegnap Nagy Tímea pontozással kikapott a lengyel Elzbieta Wojciktól.

Forrás: Csoba Péter – MTI

Komment