Augusztus 31-én lesz a Vasyl Lomachenko VS Luke Campbell világbajnoki címmérkőzés

Fotó: Vasyl Lomachenko – Puzzle Pix Fotóügynökség

Sikerült megállapodnia Lomachenko és Campbell menedzsmentjének a WBC által elrendelt világbajnoki címmérkőzés részleteiről. Azt már biztosan lehet tudni, hogy augusztus 31-én lesz a mérkőzés és az Egyesült Királyságban mondta el Mauricio Sulaiman a WBC elnöke. A szervezet már több időpontot is kiírt a versenytárgyalásra, de mindig adtak egy kis haladékot a feleknek a megegyezésre és sikerült is.

A WBC könnyűsúlyú világbajnoki öve azután üresedett meg, hogy Mikey Garcia bejelentette, hogy nem könnyűsúlyban folytatja tovább, így a szervezet egy ún. Emeritus Champion címet adományozott neki a világbajnoki öv pedig szabaddá vált. A szervezet pedig a rangsorban első helyen álló angol Luke Campbell (20-2; 16 KO) és – némi Top Rank lobbi hatására – a WBO/WBA Super világbajnok Vasyl Lomachenko (13-1; 10 KO) között rendelte el a mérkőzést. Így az augusztusi mérkőzésen nemcsak a WBC, hanem Loma másik két világbajnoki címe is tét lesz, a győztes pedig három nagy szervezet világbajnoka lehet.

Az angliai helyszínt Lomachenko is szerette volna, Campbell-nek pedig természetesen nem volt ellenére, hogy hazai pályán vívja meg ezt a komoly csatát. A 2012-es Londoni Olimpia két aranyérmese valószínűleg amatőr karrierjük csúcspontjának helyszínén, Londonban csapnak majd össze, de a helyszín még egyeztetés alatt van. A szigetország a magyar nézők számára is szerencsés választás, mivel a Matchroom Boxing szervezi a gálát jó eséllyel mi is láthatjuk majd a mérkőzést a Sport Tv valamelyik csatornáján.

Komment