Erislandy Lara szívesen beugrik a sérült Hurd helyére

Fotó: Erislandy Lara – Jarrett Hurd

Erislandy Lara (25-3-2; 14 KO) áprilisban veszítette el az IBO és WBA (Super) nagyváltósúlyú világbajnoki övét Jarrett Hurd (22-0; 15 KO) ellen egy szoros, 12 menetes mérkőzésen. Hurd így a 2017. februárjában megszerzett IBF öve mellé begyűjtötte az IBO és a WBA (Super) övét is. A mérkőzés után nem sokkal a WBA elrendelte a visszavágót, de előbb Hurdnek még meg kellene küzdenie a WBC nagyváltósúlyú világbajnokával Jermell Charlo-val (31-0; 15 KO).

A tervek szerint ősszel lett volna a Hurd – Charlo címegyesítő mérkőzés, de Hurd sérülése miatt el kell halasztani. Hurd a héten jelentette be, hogy hétfőn vállműtéten esett át és egy ideig nem tud ringbe lépni. Lara pedig kapott az alkalmon és jelezte, hogy ő szívesen beugrik Hurd helyére és megküzdene ősszel Jermell Charlo-val.

Jermell Charlo 2016. májusában szerezte meg a WBC övét és azóta három alkalommal is sikeresen védte meg, legutóbb épp június 9-én Austin Trout ellen. Lara és Charlo jól ismerik egymást, korábban együtt is edzettek, többször sparringoltak egymással amikor közös edzőjük volt, Ronnie Shields. Charlo azóta edzőt váltott, már Dereck James-el dolgozik együtt, a világbajnoki címét is az ő segítségével szerezte meg.

Charlo számára fontos lenne a Hurd elleni mérkőzés, hiszen akár négy világbajnoki cím is a győztesé lehet. Hurd kiesésével még Jaime Munguia (29-0; 25 KO), a WBO újdonsült világbajnoka is szóba kerülhet, aki legközelebb július 21-én lép ringbe Liam Smith (26-1-1; 14 KO) ellen. Amennyiben győz Munguia még akár az idei évbe bele is férhet egy Charlo elleni meccs.

Komment