Első menetes KO-val kezdődött a WBSS második évada

Fotó: Naoya Inoue – PuzzlePix Fotóügynökség

A World Boxing Super Series nevezetű ökölvívó torna megkezdte második évadát. Ezúttal három súlycsoportban indították el a versenyzőket, akik a végén a Muhammad Ali trófeával mindenképp gazdagabbak lesznek, de világbajnoki címek is a terítéken vannak. Az első szezonban nagyközép- és cirkálósúlyban indultak a versenyzők, most pedig harmat-, kisváltó- és cirkálósúlyban.

Október 7-én, Japánban vette kezdetét a verseny, ahol harmat- és kisváltósúlyban is rendeztek mérkőzést. Harmatsúlyban a hazaiak egyik kedvence, a WBA harmatsúlyú világbajnok Naoya Inoue (17-0; 15 KO) lépett szorítóba a dominikai Juan Carlos Payano (20-2; 9 KO) ellen. A „Szörny” becenévre hallgató japán ezúttal sem töltött túl sok időt a ringben, mindössze 1 perc alatt kivégezte ellenfelét és ezzel megvédte világbajnoki címét és tovább jutott a WBSS elődöntőjébe. Inoue egy bal egyenes – jobb horog kombinációval úgy a földre küldte Payano-t, hogy fel sem tudott kelni. A címvédő japánnak gyakorlatilag megizzadni sem volt ideje. Az elődöntőben címegyesítésre is sor kerül majd, mert az IBF világbajnok Emmanuel Rodriguez  – Jason Moloney meccs győztesével fog találkozni Inoue.

A másik WBSS negyeddöntő meccsen egy fehérorosz – orosz párharcot láthattak a nézők. A WBA kisváltósúlyú világbajnok Kiryl Relikh (23-2; 19 KO) címvédőként lépett szorítóba a korábbi IBO/IBF kisváltósúlyú világbajnok Eduard Troyanovsky (27-2; 24 KO) ellen. Troyanovsky-nak valószínűleg ez volt karrierjében az utolsó lehetőség, hogy ismét világbajnok lehessen, azonban nem sikerült élnie vele, de határozottan nem könnyítette meg a címvédő dolgát. Szoros, de egyhangú pontozással (115-113; 115-113; 115-113) nyert a fehérorosz, aki az elődöntőben a Regis Prograis – Terry Flanagan meccs győztesével nézz majd szembe.

Komment