Elindult a serdülő ökölvívó EB

A magyar csapatot 8 kislány és 14 fiú fogja képviselni ezen a tornán. A verseny selejtezőit május 22-26. között rendezik meg. Utána vasárnap, 27-én egy nap pihenőt kapnak a versenyzők, majd 28-án jönnek az elődöntők és 29-én kedden zárul a torna a döntők napjával.

Dorkó Péter szövetségi kapitány nagyon reméli, hogy a nehéz ellenfelekkel szemben is helyt tudnak majd állni a versenyzőink, többeknél reálisnak tartja a döntőbe kerülést is.

Albena, Bulgária festői szépségű városa. Nyáron számtalan ember keresi fel a környéket, élvezni a pihenést és minden kényelmet, amit a hely kínálni tud a színes látnivalóival. Most kivételesen már májusban akkora a mozgás a városban, mint ami nyáron szokott lenni. Nem csoda, hiszen Európa legfiatalabb ökölvívóinak színe-java jött el ide, hogy a serdülő Eb küzdelmei során megmérettesse magát.

A torna első napján három magyar versenyző szállt ringbe, értük szoríthattunk. 48 kg-ban Búza Rafael lépett először szorítóba. Ellenfele az ügyes örmény, Beglaryan Ashot volt. Búza az első menetben már bátran és egyértelműen kezdeményezően lépett fel ellenfelével szemben és sok szép tiszta találattal bizonytalanította azt el. A második menetben megint egyértelműen a magyar fiú volt a domináns, végig irányítani tudta az összecsapásukat és nagyon jól sikerült megoldania a védekezését is. A harmadik menetben az első két megnyert menet után, már nagyon lazán vívott Rafael és a biztonságra törekedett, bár itt is ő uralta a ringet és senkit nem lephetett meg, hogy a végén az ő kezét emelték a magasba egyhangú pontozás mellett, ami azt jelenti, hogy már ott van a legjobb nyolc között.

65 kg-ban Puporka Ádám következhetett, neki norvég ellenfél jutott Elverhoi Brage-Andreas személyében. Puporka az első menetben alaposan feltérképezte a ringben, hogy mire lehet képes az ellenfele. De az óvatosabb kezdés ellenére is, már itt megmutatkozott a magyar versenyző fölénye. A második menetben már az ellenfél gyengéinek kihasználásával, tovább tudta növelni a fölényét és nagyon magabiztosan irányította a küzdelmüket. A harmadik menetben benne volt annak a lehetősége is, hogy Puporka előbb fejezi be a találkozót, de az ellenfél állta a rohamokat, így végig ment ez is, de itt is egyértelmű volt, hogy a magyar fiú a jobb. Ennek a találkozónak is egyhangú pontozásos magyar győzelem lett a vége.

50 kg-ban Balogh Krisztián ellenfele az ír Donovan James Francis volt. Nagyon nagy csata alakult ki a két fiú között. Rendkívül szoros volt a mérkőzés. Volt menet, amit halvány fölénnyel mi tudtunk hozni, volt amit az ír és volt erősen egál közeli is, ez egy olyan összecsapás volt, aminek a végén szinte bármelyik versenyzőnek magasba lehetett volna emelni a kezét. A szerencse az ír mellé állt, az ő kezét emelték fel, ő jutott tovább, sajnos Balogh számára az Eb ezzel véget ért.

A szerdai küzdelmek során hét magyarért szoríthatunk majd. Természetesen van lehetőség élőben követni a verseny küzdelmeit.

Az A ring küzdelmei ITT láthatóak.

A B ring eseményei ITT követhetőek.

Hajrá magyarok, sok sikert a csapatunknak.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment