De La Hoya-nak elgurult a gyógyszere, kihívta egy bokszmeccsre a UFC vezér Dana White-ot

Fotó: Oscar De La Hoya – PuzzlePix Fotóügynökség

A Golden Boy Promotions vezére, a korábbi világbajnok ökölvívó Oscar De La Hoya és a UFC vezér Dana White finoman szólva sem kedvelik egymást. Talán inkább az a megfelelő szó, hogy utálják egymást. A szájkarate már tart egy ideje, de most az „Arany fiú” a ringben döntené el, hogy ki a jobb vagy kinek van igaza, vagy csak simán szeretné megagyalni White-ot.

De La Hoya nemrég becsatlakozott az MMA business-be is és rögtön egy olyan gálát szervezet, amin két kiöregedett, de jól ismert bunyóst szerződtetett a főmeccsre, Chuck Liddell-t és Tito Ortiz-t. Sokak szerint – és ezzel White is egyetértett – nem lett volna szabad hagyni őket már szorítóba lépni, mert az egészségüket kockáztatták a meccsel. De La Hoya-t nem érdekelte mások véleménye, megrendezte a gálát és White-ot irigynek titulálta. A világbajnok bunyós szerint White be van tojva, mert már 40-50 UFC bunyós kereste meg őt azzal, hogy szívesen otthagynák White-ot és csatlakoznának a Golden Boy MMA-hoz. Szerinte White nem fizeti meg eléggé a bunyósait és inkább hozzá mennének.

White hazugnak és drogosnak titulálta De La Hoya-t. Felszólította a boksz és most már MMA promótert, hogy találkozzanak egy TV műsorban szemtől szembe és tisztázzák a dolgokat, sőt még egy drog tesztet is követelt. Nem mintha ez előfeltétel lenne a tv-s szerepléshez, inkább csak arra célozgat, hogy De La Hoya-nak korábban voltak drogproblémái és White szerint nemcsak voltak, hanem most is vannak. Mondjuk De La Hoya szerint White meg kokszol, szóval ebben akár kvittek is lehetnek.

A kettejük közötti ellentét nem új keletű dolog, már a 2017-es Mayweather – McGregor bokszmeccs kapcsán is összeszólalkoztak, mert a bokszoló és MMA harcos közötti „bokszmeccset” 1 hónappal korábban rendezték, mint a Canelo-Golovkin meccset. Mivel mindkettő meccs PPV közvetítés volt De La Hoya aggódott, hogy a Mayweather meccs rontja majd az üzletet és bojkottra szólította fel a boksz rajongókat.

Most pedig odáig fajult a dolog, hogy a De La Hoya kihívta egy bokszmeccsre White-ot. Egy rádióműsorban dobta fel az ötletet a korábbi bokszoló, hogy a jövő évi Cinco de Mayo hétvégén csapjanak össze egy 3 menetes meccsen. Ehhez még a saját gáláját is felajánlotta, ahol majd Canelo vívja a főmeccset, tehát még közönség is lenne hozzá. Úgy tűnik az üzletember énje kezd háttérbe szorulni és a bunyós tört elő belőle, mert ököllel rendezné le a vitát. Azt mondja, hogy ad 5 hónapot és 50 font súlyelőnyt White-nak, hogy felkészüljön és mehet a harc május elején.

De La Hoya úgy tűnik nagyon pipa a UFC vezérre, de ez fordítva is igaz. Nem mintha egy bokszmeccs bármit is lezárna, valószínűleg utána is tovább marnák egymást. Ez az ötlet legalább annyira eszement, mint amikor De La Hoya kitalálta, hogy ő akar az USA elnöke lenni, de mondjuk ezzel csak magának ártana, na jó meg White-nak.

Komment